• Τετ, 16/10/2013 - 23:02
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Α&Β Πειραιά : Ο Παύλος ήταν ένας από μας...

Πέρασε ένας μήνας από την ώρα που το φασιστικό μαχαίρι του Χρυσαυγίτη Ρουπακιά κάρφωσε την καρδιά του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα. Ένας μήνας όπου το μαζικό, ενωτικό αντιφασιστικό ποτάμι έδειξε πως  ο λαός θα τσακίσει τον φασισμό στους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές και στο δρόμο.

Οι συλλήψεις της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής (ΧΑ) και μιας σειράς σημαντικών τοπικών στελεχών της, το πολιτικό «κούρεμα» που επιχείρησε να φέρει η κυβέρνηση στη ΧΑ αποτέλεσε απόρροια της τεράστιας πίεσης που άσκησαν οι μαζικοί αγώνες του αντιφασιστικού κινήματος. Δε θα πρέπει να αποπροσανατολίζει τον λαό και το εργατικό κίνημα από το πραγματικό ρόλο της ΧΑ και του ίδιου του φασισμού:

Η  ΧΑ, είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, οι μπράβοι της εργοδοσίας, τα τσιράκια των μεγαλοεφοπλιστών που δε δίστασαν να σηκώσουν το χέρι απέναντι σε αγωνιστές και συνδικαλιστές, που δολοφόνησαν  έναν αντιφασίστα καλλιτέχνη ο οποίος με τα τραγούδια του έστελνε μηνύματα κατά του φασισμού, που στοχοποιούν τους μετανάστες χύνοντας το ρατσιστικό τους δηλητήριο, που θέλουν εμφύλιο των φτωχών για να κοιμούνται ήσυχα τα αφεντικά και που με την φιλοεφοπλιστική και φιλοτραπεζιτική στάση τους -μέσα κι έξω από τη βουλή- νομιμοποιούν κάθε μνημονιακή πολιτική, κάθε πολιτική που γεννά τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θεωρεί πως η μάχη με τον φασισμό και την ΧΑ είναι μια μάχη που έχει ακόμα πολλά επεισόδια. Ο αγώνας για ψωμί, δουλειά, ελευθερία, δημοκρατία και αποδέσμευση από τα δεσμά των τοκογλύφων και του κεφαλαίου θα συνεχιστεί, με μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και το μακρύ τους χέρι, τους φασίστες! Και αυτή είναι μια μάχη που δε θα τη δώσει κανένας Δένδιας, κανένας Σαμαράς και κανένας όψιμος «αντιφασίστας» και προπαγανδιστής της ανιστόριτης «θεωρίας των δύο άκρων». Θα τη δώσει το λαϊκό και εργατικό κίνημα με μαζικούς, ενωτικούς αγώνες ενάντια στο φασισμό που γεννιέται από το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και συμπληρώνει την αντιδραστική θωράκιση του κράτους, την ποινικοποίηση των μαχητικών κι ανατρεπτικών κινημάτων, το αντιδραστικό «συνταγματικό τόξο» που εμπνέεται από τη «νομιμότητα» της μαύρης δεκαετίας του ’50 καταπατώντας τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Σημαντικός κόμβος σε αυτή την μεγάλη σειρά μαχών είναι και το συλλαλητήριο που καλεί ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Κερατσινίου-Δραπετσώνας-Περάματος τη Παρασκευή 18/10 στις 18:00 στο Κερατσίνι για τη συμπλήρωση ενός μήνα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Να είμαστε όλοι/ες εκεί.

Και τότε και πάντα και όπως το ’40 τη φτώχεια και τον φασισμό θα πολεμάμε πάντα

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α  Α’ και Β’ Πειραιά