• Κυρ, 10/11/2013 - 16:07
Απάντηση του Ε.Ε.Κ. στο κάλεσμα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Για την Σύσκεψη της 3ης Οκτωβρίου 2013.
 
Σύντροφοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
 
 
Με κάποια καθυστέρηση λόγω ανελαστικών υποχρεώσεων θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα:
·        Η ενότητα της αριστεράς σαφώς και αποτελεί προτεραιότητα η οποία θα παίξει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην ταξική πάλη την επόμενη περίοδο διεθνώς και στην Ελλάδα, λόγω των εξελίξεων στην παγκόσμια καπιταλιστική κρίση. Απαιτείται ταξική ενότητα απέναντι στον κοινό εχθρό αλλά και σε κάθε μορφή ταξικής συνεργασίας. Στο πλαίσιο αυτό ήμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε τις προτάσεις για μετωπική συμπόρευση που προκύπτουν από την σύσκεψη της 3ης Οκτωβρίου.
·        Αντιμετωπίζουμε θετικά, αλλά ταυτόχρονα και με προβληματισμό σε ορισμένα σημεία, τόσο το πλαίσιο όσο και τις πρωτοβουλίες που απορρέουν από αυτό στο οποίο κατέληξε η σύσκεψη της 3ης Οκτωβρίου. Ιδιαίτερα δε οι προβληματισμοί μας συγκεντρώνονται σε δύο σημεία: το πλαίσιο για την στάση απέναντι στην Ε.Ε. και του περιεχόμενου της αντιφασιστικής πάλης έτσι όπως αυτό έχει τεθεί από ορισμένες πλευρές στις συζητήσεις που προηγήθηκαν.   
Για τους λόγους αυτούς θεωρούμε ότι θα ήταν χρήσιμο και προς όφελος του κοινού μας σκοπού να αναπτύξουμε - στα όρια του δυνατού - αυτή την συζήτηση και την κοινή δράση, πολύ περισσότερο που τα ζητήματα αυτά αποτελούν σημεία συζήτησης και για το επερχόμενο 13ο Συνέδριο του ΕΕΚ.
 
Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Γ. Αγγέλης