• Δευ, 20/10/2014 - 19:42
Πολιτικό χρήμα: Η κυβέρνηση νομιμοποιεί τη μίζα
Η κυβέρνηση νομιμοποιεί τη μίζα, το μαύρο επιχειρηματικό χρήμα και την εξάρτηση από συμφέροντα με το νέο νομοσχέδιο, αλλά και τη νομή του δημόσιου χρήματος κατά πώς τη συμφέρει. Είναι ακόμα νωπές οι μνήμες της χρηματοδότησης του ΠΑΣΟΚ με βάση τα αποτελέσματα προ-προηγούμενων εκλογών, του ΠΑΣΟΚ που δεν πληρώνει τους εργαζόμενούς του. Ή ακόμα, οι κωμικοτραγικές συμπτώσεις που τη μέρα κατά την οποία ξεκινάει η συζήτηση στη βουλή για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, να εξηγεί η ΝΔ ότι ο δανεισμός 14 εκατομμυρίων δεν είναι δάνειο αλλά… τόκοι.
Τη γνωρίζουν καλά τη διαδικασία: Τσουκάτος, Χριστοφοράκος, Κοσκωτάς παλιότερα, Μαντέλης, οι «διαχειριστές» υπάρχουν και κανένας νόμος δεν τους εμπόδισε μέχρι τώρα. Ίσα-ίσα που θα τους διευκολύνει, αφού δεν θα χρειάζονται πια βαλίτσες, αλλά μόνο ένα τραπεζικό λογαριασμό. Ο καινούργιος νόμος μοιάζει πολύ με τη δυνατότητα που δόθηκε στις ποδοσφαιρικές ΑΕ να «εξαγνιστούν» αλλάζοντας απλώς όνομα. Στην πραγματικότητα, κανένα δημόσιο έλεγχο και διαφάνεια δεν προωθεί, αφού ειδικά για τον υπέρογκο δανεισμό ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, αντίθετα, υπάρχει απόλυτο σκοτάδι για τους όρους και τις ρυθμίσεις χρεών που έχουν κάνει, την ώρα που ανοίγουν το δρόμο για τις κατασχέσεις σπιτιών των πολιτών.
Έτσι και αλλιώς, οι δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς έχουν γνωστούς χρηματοδότες: τους ίδιους τους αγωνιστές, τους φίλους και τα μέλη τους. Αυτούς, δεν πρόκειται να τους χαφιεδίσουν ποτέ, σε όσα άρθρα νόμων κι αν το προβλέψουν...