• Δευ, 05/01/2015 - 20:15
Καταγγελία για την αστυνομική επέμβαση κατά των απεργών και των αλληλέγγυων στην Γενική Ανακύκλωση
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την προκλητική αστυνομική επιχείρηση εναντίον της απεργίας των εργατών στο εργοστάσιο Γενική Ανακύκλωση ΑΕ στον Ασπρόπυργο. Τρεις κλούβες ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν το πρωί της Δευτέρας 5 Γενάρη και προχώρησαν στη σύλληψη 40 περίπου μεταναστών εργατών και μαζί του Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού σύμβουλου Αθήνας, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ και στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του Τζαβέντ Ασλάμ προέδρου της Ένωσης Μεταναστών Εργατών, δημοσιογράφου της "Εργατικής αλληλεγγύης", καθώς και μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που ήταν εκεί για να συμπαρασταθούν στους εκατό και πλέον απεργούς εργάτες και εργάτριες της επιχείρησης.
Οι εργάτες της επιχείρησης Γενική Ανακυκλώσεως ΑΕ βρίσκονται σε απεργία διαρκείας από τις 29 Δεκέμβρη για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους που σε πολλούς φτάνουν τους 8 μήνες αλλά και το δώρο των Χριστουγέννων. Οι εργαζόμενοι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία μετανάστες από το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, την Ινδία , την Αλβανία και αλλού, αρνήθηκαν να σταματήσουν την απεργία με τα ψίχουλα των 180 και 200 ευρώ που τους έδωσε η εργοδοσία.
Είναι ιδιαίτερα προκλητική η στάση της κυβέρνησης και της αστυνομίας, που έσπευσε να σταθεί στο πλάι ενός εργοδότη που δεν πληρώνει! Η επιχείρηση, από τις μεγαλύτερες στον κλάδο της ανακύκλωσης και με πολλά εργοστάσια σε όλη τη χώρα, συνεχίζει να πληρώνεται από το σύστημα ανακύκλωσης και αφήνει απλήρωτους τους εργάτες!
  • Καταγγέλλουμε την αστυνομική παρέμβαση και την τρομοκρατία.
  • Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων εργατών και συμπαραστατών.
  • Καλούμε κάθε σωματείο και ομοσπονδία να απαιτήσει την απελευθέρωση των συλληφθέντων και να σταθεί στο πλάι των απεργών εργατών της Γενικής Ανακύκλωσης για να κερδίσουν τα δεδουλευμένα τους.
  • Ο αγώνας των εργατών, ενωμένων ντόπιων και μεταναστών, θα νικήσει!