• Πέμ, 07/05/2015 - 19:47
Κάτω τα χέρια από τον ΟΛΠ, λιμάνια 100% δημόσια στην υπηρεσία της κοινωνίας
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΠ
ΛΙΜΑΝΙΑ 100% ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΡΗΞΗ ΟΧΙ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟΙ-ΕΕ-ΔΝΤ ΤΩΡΑ!
 
 Η συνέχιση της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και του  ΟΛΘ από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αποτελεί ένα από τα κορυφαία ζητήματα ριζικής αλλαγής θέσης της, που δείχνουν ότι η κυβέρνηση, που  ξεκίνησε από το «καμιά ιδιωτικοποίηση» έχει δεχτεί  το γενικό πωλητήριο της προηγούμενης κυβέρνησης με την εξαίρεση –για την ώρα των ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, ακολουθώντας μια πολιτική μέσα στα πλαίσια των μνημονίων.
Η τυχόν ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ θα έχει βαριές συνέπειες για το κόστος των μετακινήσεων, τα έσοδα του δημοσίου και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η παράδοση στρατηγικής σημασίας δημόσιων υποδομών στις δυνάμεις του κεφαλαίου είναι απαράδεκτη και καταστροφική.
 
Τέσσερεις μήνες διαπραγμάτευση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους «θεσμούς» δείχνουν καθαρά ότι μέσα στα πλαίσια της ευρωζώνης και της ΕΕ, με αποδοχή και αποπληρωμή του χρέους το αποτέλεσμα θα είναι τελικά ένα νέο μνημόνιο. Αποδεικνύεται ότι η λογική ότι με «διαπραγμάτευση» μπορούν να κερδίσουν και οι εργάτες και τα αφεντικά, και οι δανειστές και ο λαός είναι ψεύτικη.
 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει το αγώνα των εργαζόμενων στα λιμάνια. Εδώ και τώρα χρειάζεται ένα νέο μεγάλο κύμα αγώνων ενάντια στα παλιά και νέα μνημόνια, που ετοιμάζονται . Για να μην γίνει καμιά νέα ιδιωτικοποίηση και να ξαναγυρίσουν στο δημόσιο οι εταιρείες που ιδιωτικοποιήθηκαν. Να καταργηθεί το ΤΑΙΠΕΔ. Να αυξηθούν άμεσα οι μισθοί και οι συντάξεις και να επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις.
 
Άμεση στάση πληρωμών στους δανειστές. Ούτε ένα ευρώ στους  τοκογλύφους, να  μην πληρωθούν οι δόσεις σε ΔΝΤ- ΕΚΤ. Απειθαρχία ρήξη και αποδέσμευση από ευρωζώνη και ΕΕ.
 

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ