• Παρ, 27/11/2015 - 09:47
Χέρι-χέρι με τους ιμπεριαλιστές

Η επίσκεψη Τσίπρα στο Ισραήλ κορυφώνει τη σύσφιξη σχέσεων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου, η οποία συνεχίζει να δολοφονεί μαζικά και αδιάκριτα Παλαιστίνιου. Έρχεται ως συνέχεια της στρατιωτικής συμφωνίας που υπογράφηκε το περασμένο καλοκαίρι, συμφωνία που υπενθυμίζουμε προβλέπει εκπαίδευση των στρατών των δύο χωρών με εκατέρωθεν αποστολές, διαμονή για στρατιωτικές ασκήσεις κ.λπ. Πράγματα δηλαδή που καμία άλλη χώρα, πλην των ΗΠΑ, δεν έχει συμφωνήσει με το Ισραήλ.

Η «πρώτη φορά αριστερά» με λίγα λόγια συμπορεύεται βήμα το βήμα με τους ιμπεριαλιστές, τους σφαγείς των λαών, τις πιο ακροδεξιές εκφάνσεις της εξουσίας.

Η πολιτική που ακολουθεί προβλέπει περισσότερη στρατιωτικοποίηση, δυστυχώς όχι μόνο τη γραφική που το βράδυ βλέπει στον ύπνο του ο Καμμένος και το πρωί υλοποιεί, αλλά και την επικίνδυνη, αυτή που εμπλέκει το λαό σε ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και ενισχύει τις διεθνείς ιμπεριαλιστικές σχέσεις.

-Μποϊκοτάζ στη δολοφονική ισραηλινή κυβέρνηση

-Καμία στρατιωτική συνεργασία, καμία συμπόρευση με τους ιμπεριαλιστές

-Νίκη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού

-Όχι στην εμπλοκή της Ελλάδας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, με οποιονδήποτε ρόλο.

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 

Όλα τα προφανή βαραίνουν πλέον την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Από τη μια οι συμμαχίες με το Νετανιάχου που φόρτωσε ακόμα και το Ολοκαύτωμα στους Παλαιστινίους, τους οποίους μακελεύει καθημερινά, από την άλλη το πέρασμα του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο στρατόπεδο των «ισαποστασιακών», μια ιδεολογική ακροβασία που εσκεμμένα επέλεξε και σημαίνει πολύ περισσότερα από την απλή επιλογή ουδετερότητας ανάμεσα στις δύο πλευρές, Παλαιστίνη και Ισραήλ. Σημαίνει τη σαφή επιλογή στρατοπέδου, σε αυτό της ιμπεριαλιστικής νομιμότητας και απέναντι στον παλαιστινιακό λαό που υποφέρει και εξαφανίζεται κάτω από τα όπλα του IDF και των εποίκων, πίσω από τα συρματοπλέγματα που υψώνει το ισραηλινό κράτος σε κάθε δικαιώμά του για μόρφωση, δουλειά, ζωή.

 

Επιπλέον, η δεύτερη συνάντηση Ελλάδας-Ισραήλ μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες, αυτή τη φορά σε κορυφαίο επίπεδο, επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της Ελλάδας στον «άξονα» Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ-Αίγυπτος. Από το «είμαστε εντός εμβέλειας των πυραύλων του Ιράν» που έλεγε ο Π. Καμμένος το περασμένο καλοκαίρι, περνάμε τώρα στην υλοποίηση του δόγματος της «σκληρής ισχύος» επάνω στον προαναφερθέντα άξονα. Με ιδιαίτερη έμφαση στα ενεργειακά θέματα, που είναι βασικά στην ατζέντα Τσίπρα-Νετανιάχου και σε συνδυασμό με τα προηγούμενα, η συγκυβέρνηση βάζει την Ελλάδα ακόμα πιο βαθιά στα σχέδια ΗΠΑ-Ισραήλ, ενισχύει τις ιμπεριαλιστικές σχέσεις, αφήνει ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και στρατιωτικής εμπλοκής της χώρας στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή.