• Τετ, 09/03/2016 - 23:49
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου : Καταγγελία για συνδικαλιστικές διώξεις στο Ηράκλειο

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

 

Παρασκευή11/3, 09:15 στην επιθεώρηση εργασίας (πίσω από τον Άγιο Μηνά)

Στηρίζουμε την παράσταση διαμαρτυρίας

του Παραρτήματος  Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών

 

ΟΧΙ στις απολύσεις! ΟΧΙ στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης!

 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου καταγγέλλει απερίφραστα την απροκάλυπτη προσπάθεια τρομοκράτησης συνδικαλιστριών του Παραρτήματος Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα που δίνει το σωματείο.

Η εργαζόμενη στην ΠΑΝΘΕΟΝ ΑΚΤΕΕ, και εκλεγμένο μέλος της διοίκησης του παραρτήματος του σωματείου στο Ηράκλειο, η οποία είχε απειληθεί στο παρελθόν να «ρίξει» το παιδί της για να κρατήσει την εργασιακή της θέση και έπειτα απειλήθηκε για τη ζωή της αν προσχωρούσε σε καταγγελία στο ΙΚΑ, τελικά απολύθηκε -παράνομα- για τη συνδικαλιστική της δράση, γιατί δηλαδή, διεκδίκησε συλλογικά τα αυτονόητα δικαιώματα που έχει κάθε εργαζόμενος. Και όλα αυτά ενώ βρίσκεται ακόμα εντός 18μήνου προστασίας μητρότητας! Το θράσος της εργοδοσίας ξεπέρασε κάθε όριο, υποβάλλοντας μηνύσεις σε αυτή και άλλα δύο μέλη της διοίκησης του σωματείου, τα οποία συνόδευσαν την συναδέλφισσα τους για να διασφαλίσουν την ασφαλή της επιστροφή στον εργασιακό της χώρο (μετά την λήξη των αδειών εγκυμοσύνης). Η εργοδοσία της ΠΑΝΘΕΟΝ ΑΚΤΕΕ προχωρεί οργανωμένα σε προσπάθεια φίμωσης του σωματείου τόσο προσπαθώντας να εμπλέξει την αστυνομία όσο και προχωρώντας στις ψευδείς καταμηνύσεις, ακολουθώντας την προαναγγελθείσα πολιτική της σπίλωσης συνειδήσεων.

Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου στηρίζουμε τον αγώνα που δίνει κάθε σωματείο για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Απαιτούμε την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης συνδικαλίστριας και μητέρας και την καταβολή όλων όσων της οφείλουν

 

Απαιτούμε την απόσυρση κάθε μήνυσης προς πάσα κατεύθυνση από την εργοδοσία της ΠΑΝΘΕΟΝ.

 

Τα παραπάνω γεγονότα δεν είναι ούτε πρωτοφανή, ούτε μεμονωμένα, Ο εκφοβισμός των εργαζομένων, η προσπάθεια τρομοκράτησης τους και η ολοκληρωτική καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων έρχονται σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις πολιτικές που επέβαλλαν και επιβάλλουν ΕΕ , συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ο κοινωνικός και εργασιακός όλεθρος που ετοιμάζουν περνά μέσα από την κατάργηση των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών και κάθε συλλογικού αγώνα για την προάσπιση των αναγκών μας. Στον ιδιωτικό τομέα χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, υπό καθεστώς κυριολεκτικά εργασιακού μεσαίωνα με τις απολύσεις, τις μη καταβολές δεδουλευμένων, την εργοδοτική ασυδοσία να αποτελούν τη νέα κανονικότητα. Το -χωρίς προηγούμενο- όργιο εργοδοτικής τρομοκρατίας πριν το δημοψήφισμα είναι ενδεικτικό.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

Απέναντι σε όλη αυτή την επίθεση όλοι οι εργαζόμενοι επιβάλλεται να αντιτάξουμε την πιο βαθιά ουσιαστική ταξική αλληλεγγύη ,την ενωτική και συντονισμένη δράση μας. Να πούμε επιτέλους φτάνει! Να οργανωθούμε στα σωματεία μας, να δημιουργήσουμε συνελεύσεις όπου αυτά δεν υπάρχουν, να σταθούμε ο καθένας και η κάθε μια δίπλα στο συνάδελφο μας, να μην ενδώσουμε στον κανιβαλισμό που πάνε να μας επιβάλλουν! Για να σπάσουμε το φόβο, για να μην αφεθεί κανένας μόνος του, για να μην διστάζει κανένας να ζητήσει τα αυτονόητα που δικαιούται από την εργοδοσία! Για την υπογραφή ΣΣΕ. Για την διεκδίκηση των αναγκών και των δικαιωμάτων μας, για μόνιμη σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους! Οι νικηφόροι εργατικοί αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, το ευρύ φάσμα σωματείων και συλλογικοτήτων που συντονίστηκαν και έδειξαν στην πράξη τι θα πει ταξική αλληλεγγύη είναι χρήσιμη παρακαταθήκη και δείχνουν το δρόμο.

Οι συλλογικοί αγώνες μπορούν να νικούν!

 

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ.
Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΤΗΘΕΙ.
ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ, ΜΑΧΗΤΙΚΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ- ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ- ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΕΕ –ΔΝΤ.