• Τρί, 11/10/2016 - 19:28
Κάτω τα χέρια από τους Ξενοδοχοϋπαλλήλους !

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Το χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα και το  εργατικό εισόδημα καλά κρατεί. ΕΕ και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χτυπάνε τώρα τον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων, μειώνοντας από τη μια το εφάπαξ κατά 20% και καταργώντας από την άλλη το δικαίωμα να το λαμβάνουν μετά από 20 χρόνια υπηρεσίας. Το εφάπαξ, ήδη τραγικά μειωμένο, θα δίνεται με τη σύνταξη,  σε όποιον μπορέσει και προλάβει να το πάρει, αφού στο συγκεκριμένο κλάδο πολλοί εργαζόμενοι εργάζονται σε εποχιακή βάση.

Απέναντι σ’ αυτή τη νέα ληστεία η Ομοσπονδία Επισιτισμού, ποιεί τη νήσσαν, ακολουθώντας την πεπατημένη του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Αρνείται να εξαγγείλει οποιαδήποτε απεργία στον κλάδο του επισιτισμού και αρκείται στο κάλεσμα κινητοποίησης στις 12/10, ημέρα που σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής απεργούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου των ξενοδοχοϋπαλλήλων στις 12/10 και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, κόντρα στην υποταγή και την εξαθλίωση, με απεργίες και αγώνες διαρκείας για την ανατροπή της επίθεσης κυβέρνησης και ΕΕ για:

  • Διατήρηση του ΕΦΑΠΑΞ
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με 7ωρο -5ήμερο -35ωρο 
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ