• Τρί, 20/12/2016 - 11:27
ΤΕ Ηρακλείου : Ανεπιθύμητος ο Τσίπρας και κάθε εκπρόσωπος της πολιτικής των μνημονίων Όλοι σήμερα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας 6:00μμ, Λιοντάρια

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους το λαό και την νεολαία να κηρύξουν ανεπιθύμητο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τστίπρα, που έχει το θράσος να επισκέπτεται το ηράκλειο ως ευεργέτης!!!, μετά την καταστροφή που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί στα λαϊκά συμφέροντα!
Η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες, είναι απομονωμένη από την λαϊκή οργή και προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με παροχολογία και μεγαλες κοροιδίες για μεγαλα εργα.
Οι σημερινές "παροχές" Τσίπρα, που θυμίζουν τις αντίστοιχες κοροϊδίες των των Σαμαροβενιζέλων το 2014, προσπαθούν να "χρυσώσουν το χάπι" των καινούριων αντιλαικών μέτρων που έρχονται.
Ακόμα και το ΔΝΤ παραδέχεται ότι οι στόχοι των εξωφρενικών πλεονασμάτων στους προϋπολογισμούς απαιτούν νέα μέτρα λιτότητας. Οι νόμοι και τα μέτρα που έρχονται δεν αφήνουν καμία αμφιβολία: εργασιακός και συνδικαλιστικός νόμος, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ξεπούλημα – ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας με την ένταξη των πάντων στο Υπερταμείο των δανειστών, μαζικοί πλειστηριασμοί (που θα πολλαπλασιαστούν όταν τα «κόκκινα δάνεια» παραδοθούν στα κοράκια των τραπεζών), φοροεπιδρομή στα φτωχά λαϊκά στρώματα, εκπαίδευση για «λίγους και «εκλεκτούς» και 0 νέος προϋπολογισμός λιτότητας και περικοπών με στόχο ανεδαφικά πλεονάσματα.
Έξι χρόνια τώρα αυτή η πολιτική έχει οδηγήσει σε κοινωνική καταστροφή και όμως συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο με μοναδικό στόχο να εξυπηρετηθούν οι πολυεθνικές, οι τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο για να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους και για να ξεπεράσει ο καπιταλισμός την κρίση του πάνω στην δική μας δυστυχία.
Μέρα με την ημέρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επαναλαμβάνει ξεδιάντροπα όλα τα ψεύτικα επιχειρήματα των προηγουμένων Κυβερνήσεων για να πείσει το κόσμο για την πολιτική της. Υπόσχεται ότι δίνει «σκληρή μάχη» για να γίνει «ρύθμιση του χρέους» και να « έρθει η ανάπτυξη». Η «ανάπτυξη» τους - αν ποτέ έρθει γιατί το χρέος ήταν και είναι μηχανή εκβιασμού στα χέρια των τραπεζιτών και των δανειστών - θα είναι τόσο ματωμένη όσο και η κρίση τους. Με μισθούς και συντάξεις πείνας, με εργασιακές σχέσεις – λάστιχο και εργατικά ατυχήματα και θανάτους.
Όμως υπάρχει εναλλακτική λύση. Είναι η σύγκρουση και η ρήξη με τη κυβέρνηση, τους δανειστές και όλους τους εκμεταλλευτές βιομήχανους, μεγαλέμπορους, τραπεζίτες ξένους και ντόπιους που αξιοποιούν τα μνημόνια για τα συμφέροντά τους. Με τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα μπροστά παλεύουμε για άμεση και μονομερή ικανοποίηση όλων των βασικών λαϊκών στόχων και αιτημάτων. Όμως για να υλοποιηθούν αυτοί οι στόχοι χρειάζεται ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, του ΔΝΤ, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του κεφαλαίου. Χρειάζεται στάση πληρωμών, μη αναγνώριση και μονομερή διαγραφή του χρέους, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να γλυτώσουμε από την θηλειά του. Ρήξη - αποδέσμευση από την ΕΕ, που με τους μηχανισμούς της και τους εκβιασμούς της επιβάλλει μνημόνια, ρατσισμό και πόλεμο.

ΜΟΝΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ: Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!