• Δευ, 13/03/2017 - 15:12
Απόφαση του Κεντρικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης (8.3.2017)

Απόφαση του Κεντρικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης (8.3.2017)

Το ΚΣ στη συνεδρίασή του την Τετάρτη 8.3.2017 συζήτησε πάνω στην συγκυρία της επερχόμενης συμφωνίας κυβέρνησης- ΕΕ-ΔΝΤ που οδηγεί σε 4ο μνημόνιο με νέο γύρο σφαγής για τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα, με μόνους κερδισμένους τους δανειστές και τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι και ο λαός έχουν την δύναμη να σηκώσουν ανάστημα απέναντι στην νέα επίθεση. Ένας κύκλος αγώνων έχει ήδη ξεκινήσει στην παιδεία, στην υγεία, στην ελαστική εργασία, στην νεολαία. Οι αγώνες αυτοί μπορεί και πρέπει να γενικευτούν και να συντονιστούν, να σηκώσουν φράγμα απέναντι στην νέα επίθεση. Όλες οι μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος και της αριστεράς πρέπει να μπουν μπροστά με κοινή δράση για ένα μεγάλο κίνημα που θα αποτρέψει την νέα βαρβαρότητα που μας ετοιμάζουν.

Το ΚΣ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης με βάση τις αποφάσεις του ΠΣΟ βάζει ένα σχεδιασμό αγώνα και πολιτικών πρωτοβουλιών. Προφανώς η υλοποίηση περνά μέσα από τις συνεδριάσεις και την ενεργοποίηση των Τοπικών και Κλαδικών Επιτροπών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

1. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ

Μπαίνουμε στις κινητοποιήσεις που υπάρχουν από αυτή την εβδομάδα και μέχρι τις αρχές Απρίλη.

-το Σάββατο 11/3 στις 4μμ στην ΕΔΟΘ στηρίζουμε την Συνέλευση των Κινημάτων που καλείται με πρωτοβουλία του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης. Το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας δείχνει με την αντοχή και τις νίκες που πετυχαίνει ότι οι αγώνες μπορούν να έχουν αποτελέσματα ακόμα και εντός του μνημονιακού πλαισίου. Στόχος της Συνέλευσης η κατάρτιση ενός αγωνιστικού σχεδιασμού που θα ενοποιήσει τους αγώνες και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα στηρίξει τις αποφάσεις της,

-την Δευτέρα 13/3 στις 9πμ ξεκινάει η δίκη δεκάδων αγωνιστών της Χαλκιδικής και την ίδια ώρα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση που καλούν οι επιτροπές του SOS Χαλκιδική στα δικαστήρια. Ιδιαίτερα θετική ήταν και η εκδήλωση της ΔιΕΕξόδου για την CETA και την “επένδυση” στις Σκουριές καθώς ανέδειξε το ζήτημα-ταμπού της ΕΕ και του ρόλου των συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου.

-στηρίζουμε τους κλαδικούς αγώνες σε παιδεία και υγεία όπου παρεμβαίνουν με πρωταγωνιστικό ρόλο οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

-στηρίζουμε την δράση των σωματείων και των εργατικών συλλογικοτήτων στην προσπάθεια οργάνωσης των εργαζομένων σε μεγάλους κλάδους του ιδιωτικού τομέα (επισιτισμός. Εμπόριο), καθώς και στην ανεργία-επισφάλεια.

Προσφυγικό / αντιφασιστικό.

Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δίνουν καθημερινά την μάχη για να μπουν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία και να ηττηθεί ο ρατσισμός της ΧΑ, αλλά και τμημάτων του αστικού πολιτικού συστήματος ευρύτερα. Στην Θεσσαλονίκη η δράση του κινήματος (με ειδικότερη δουλειά των αγωνιστών στον χώρο της εκπαίδευσης) είχε σημαντικά αποτελέσματα στο Ωραιόκαστρο, όπου οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές δυνάμεις απομονώθηκαν και περιορίστηκαν.

Συνεχίζουμε προετοιμάζοντας τις πανελλαδικές διαδηλώσεις στις 18 Μάρτη, με ανάλογες εξορμήσεις και ενημερώσεις στις γειτονιές, τους εργατικούς χώρους, τα σχολεία, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει με δικό της μπλοκ στην συγκέντρωση στις 12μ στο άγαλμα Βενιζέλου

2. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

3.1 Η προβολή της πρότασης.

Η πολιτική πρόταση παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου στην Αθήνα και γίνεται μια προσπάθεια να υπάρξει παρουσίασή της στα μέσα με συνεντεύξεις, αρθρογραφία κλπ.

Στην προσπάθεια αυτή είναι σημαντικό να συμβάλλουν και οι Τοπικές επιτροπές ενώ το ΚΣ αποφάσισε την διοργάνωση κεντρικής πολιτικής εκδήλωσης παρουσίασης της πρότασης στο διάστημα μεταξύ 21-23 Μάρτη. Η μέρα, ο χώρος και οι ομιλητές θα ανακοινωθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Θα κυκλοφορήσει υλικό (αφίσα, προκήρυξη) και θα προγραμματιστούν από τις ΤΕ εξορμήσεις σε γειτονιές.

Παράλληλα, με ευθύνη του ΚΣ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει σε συναντήσεις με πολιτικές οργανώσεις που έχουν σημαντική παρουσία στο κίνημα της πόλης. Θα προγραμματιστούν συναντήσεις με το ΚΚΕ Μ-Λ, την Δικτύωση Ριζοσπαστικής Αριστεράς, το Δίκτυο για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα και την Α.Ρ.Κ.

 

Θεσσαλονίκη, 8 Μάρτη 2017