• Παρ, 24/03/2017 - 17:12
Η Εθνική Ασφαλιστική δεν πωλείται - Συμπαράσταση στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων
Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμπαραστέκεται και στηρίζει στις συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στην Εθνική Ασφαλιστική ενάντια στην επικείμενη πώληση της. 
Το 97% των εργαζομένων ψηφίζουν με ονομαστική ψηφοφορία υπέρ της απεργίας και την επόμενη βδομάδα, που κλείνουν οι δεσμευτικές προσφορές, η απεργία κλιμακώνεται με κλείσιμο της εταιρίας για όλες τις μέρες της βδομάδας. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στην Εθνική Ασφαλιστική που δουλεύουν εκεί μέσω της ICAP και παρά τις προσπάθειες της διοίκησης της ICAP να σταματήσει την συμμετοχή τους στην απεργία.
 
Η Εθνική Ασφαλιστική, θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, είναι μια κερδοφόρα εταιρία και πουλιέται με εντολή της ΕΕ και των συμφωνιών που υπογράφηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και ειδικότερα της Εθνικής. Οι τρεις φορές ανακεφαλαιωμένες, με τα λεφτά μας, τράπεζες όχι μόνο δεν σώζονται αλλά βγάζουν στο σφυρί και τα "ασημικά" τους.
 
Για τους εργαζόμενους, η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής θα σημάνει χτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών και θέσεων εργασίας με ειδικούς όρους με τους οποίους ο αγοραστής δεν χρειάζεται να αγοράσει ολόκληρη την εταιρία αλλά όσο ποσοστό αυτής θέλει.
 
Η νίκη των εργαζόμενων στην Εθνική Ασφαλιστική θα είναι νίκη όλων των εργαζόμενων απέναντι στα σχέδια κυβέρνησης - τρόικας - τραπεζών για ιδιωτικοποιήσεις και ξεπουλήματα στα αρπαχτικά της αγοράς.
 
 
Η λύση είναι μία: Κρατικοποίηση των τραπεζών και των θυγατρικών τους με εργατικό έλεγχο και χωρίς ούτε ένα ευρώ αποζημίωση στους τραπεζίτες.