• Τρί, 13/06/2017 - 22:10
Συμπαράσταση στον αγώνα των εργατών στη "Κώστας Γεωργίου Α.Ε."
 
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗ "ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε". 
 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμπαραστέκεται στην απεργία των εργατών στην επιχείρηση πλαστικών «Κώστας Γεωργίου ΑΕ» και είναι στο πλευρό του Πακιστανού εργάτη Ασίφ  Μαχμούντ που στις 30 Μάη χτυπήθηκε βάναυσα από τον εργοστασιάρχη Γεωργίου και το γιό του επειδή ζήτησε να παραλάβει τα πιστοποιητικά και τα χαρτιά του μετά από την άδικη και ρατσιστική απόλυσή του.
 
Από την Τρίτη 30 Μαΐου οι 40 πακιστανοί εργάτες στην επιχείρηση πλαστικών «Κώστας Γεωργίου ΑΕ» είναι σε απεργία. Ο ξυλοδαρμός του συναδέλφου τους ήταν η αφορμή για να κατέβουν σε απεργία μέχρι να κερδίσουν τα αιτήματα τους ενάντια στη εργοδοτική και ρατσιστική αυθαιρεσία. Η εργοδοσία αντί να δεχτεί τα δίκαια αιτήματα των εργατών προχώρησε την Τετάρτη 7 Ιούνη σε ακόμη τέσσερις απολύσεις μελών της εκλεγμένης πενταμελούς απεργιακής επιτροπής αλλά οι μετανάστες εργάτες δεν υποχωρούν. 
Συνεχίζουν την απεργία και ζητάνε από όλα τα σωματεία και το κόσμο να τους στηρίξουν ηθικά και οικονομικά στο δύσκολο αγώνα τους.
 
• Δικαιοσύνη για τον απολυμένο εργάτη Ασίφ Μαχμούντ. Να τιμωρηθεί η εργοδοσία για τις επιθέσεις.
• Όχι απολύσεις όποτε θέλει το αφεντικό. Μόνιμη και σταθερή δουλειά.
• Να σταματήσει η ρατσιστική εργοδοτική τρομοκρατία. Όχι κάμερες και μεγάφωνα στο χώρο δουλειάς.
• Σεβασμός στα εργασιακά δικαιώματα και στις συλλογικές συμβάσεις. Όχι δουλειά την Κυριακή. Ανάπαυση
• Πληρωμή των αργιών, υπερωριών και νυχτερινών.
• Καθαρό πόσιμο νερό, γάλα, γάντια, μάσκες, φόρμες.
 
 
Όλοι την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 8.30 πμ στα Δικαστήρια στην Ευελπίδων στην δίκη ενάντια στην εργοδοσία και την Πέμπτη 15 Ιούνη στις 7.00 μμ στο Πνευματικό Κέντρο Αυλώνα στην εκδήλωση συμπαράστασης που συνδιοργανώνει η επιτροπή αγώνα με φορείς.