• Τετ, 21/06/2017 - 13:15
Οι μετανάστες εργάτες της Κ. Γεωργίου Α.Ε. νικήσαν κόντρα στην εργοδοτική ρατσιστική αυθαιρεσία!
Οι μετανάστες εργάτες της Κ. Γεωργίου Α.Ε. νικήσαν κόντρα στην εργοδοτική ρατσιστική αυθαιρεσία!
 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τη νίκη των μεταναστών εργατών στο εργοστάσιο της Κ.Γεωργίου Α.Ε στον Αυλώνα. Οι μετανάστες εργάτες μετά από 19 μέρες απεργίας αποφάσισαν να επιστρέψουν στη δουλειά με ψηλά το κεφάλι, έχοντας αναγκάσει την εργοδοσία να ανακαλέσει όλες τις απολύσεις και να ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα τους.
 
Σημαντικό αποτέλεσμα της απεργίας είναι και η δημιουργία Σωματείου στο χώρο του εργοστασίου, με την εργοδοσία να δεσμεύεται εγγράφως ότι αναγνωρίζει το συνδικαλισμό και θα διαβουλεύεται μαζί του.
 
Οι εργάτες στην Κ. Γεωργίου Α.Ε είναι τώρα πιο δυνατοί κι οργανωμένοι και θα διεκδικήσουν ότι θα τηρηθούν όσα έχουν συμφωνηθεί, ότι δεν θα ξαναυπάρξουν ρατσιστικές εργοδοτικές επιθέσεις, ότι θα εφαρμόζονται οι συμβάσεις εργασίας, θα τηρούνται τα ωράρια, θα πληρώνονται κανονικά και τις αργίες, τις υπερωρίες και τα νυχτερινά, θα βελτιωθούν, ακόμα περισσότερο, οι συνθήκες εργασίας. Ταυτόχρονα δείχνουν το δρόμο για όλους τους εργάτες που βιώνουν στο χώρο δουλειάς τους όλα αυτά για τα οποία πάλεψαν οι εργάτες στην Κ.Γεωργίου Α.Ε και νίκησαν.
 
Η νίκη τους είναι νίκη για όλους μας, για όλη την εργατική τάξη και μας δείχνει το δρόμο ενάντια στα μνημόνια, στις εργοδοτικές επιθέσεις και το ρατσισμό.
 
 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι περήφανη που δυνάμεις της βρέθηκαν από την πρώτη μέχρι τη τελευταία μέρα στο πλευρό των εργατών στην Κ.Γεωργίου Α.Ε. σ' αυτή τη νικηφόρα μάχη.