• Παρ, 25/08/2017 - 23:33
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τους Αμερικανούς αντιφασίστες που διαδηλώνουν στις 26 Αυγούστου στο Σαν Φρανσίσκο. Τσακίζουμε τον φασισμό παντού.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τους Αμερικανούς αντιφασίστες που διαδηλώνουν στις 26 Αυγούστου στο Σαν Φρανσίσκο. Τσακίζουμε τον φασισμό παντού.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει την κινητοποίηση στο Σαν Φραντσίσκο των ΗΠΑ και συνολικά την αντιφασιστική δράση που αναπτύσσεται στις ΗΠΑ. Απευθύνει μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης στους αγωνιστές και τις οργανώσεις του αντιφασιστικού κινήματος. Εκφράζει τη συμπαράσταση της στους συγγενείς και συντρόφους της άδικα δολοφονημένης στο Σάρλοτβιλ αγωνίστριας Χέδερ Χέγιερ στο αντιφασιστικό και εργατικό κίνημα και τους IWW.

Ο πρόεδρος Τραμπ και η κυβέρνηση του με την ανοιχτή στήριξη της δράσης των εθνικιστικών, ρατσιστικών και φασιστικών ομάδων, στοχεύει ενάντια στους κοινωνικούς αγώνες ενάντια στην εκμετάλλευση, το ρατσισμό, τον πόλεμο. Καθόλου τυχαία ανάμεσα σε αυτές τις ομάδες βρίσκεται ο Μάθιου Χάιμπαχ επικεφαλής της νεοναζιστικής συμμορίας Traditionalist Worker party και από τους πρωταγωνιστές των αγριοτήτων στο Σάρλοτβιλ είχε έρθει στην Ελλάδα προσκεκλημένος της ναζιστικής Χρυσής Αυγής που δικάζεται αυτήν την εποχή για την εγκληματική της δράση.

 Γι’ αυτό δαιμονοποιεί τις ιδέες και τις οργανώσεις του εργατικού κινήματος, της μαχόμενης Αριστεράς, κάθε αντικαπιταλιστικής και αντιφασιστικής δύναμης. Ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ θεωρεί εχθρική κάθε φωνή που καλεί σε αγώνα για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων και των καταπιεσμένων, γιατί φοβάται ότι 100 χρόνια μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση και την πρώτη σοσιαλιστική προσπάθεια, η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή θα έρθει από την πάλη για το σοσιαλισμό και την κομμουνιστική προοπτική. Εξάλλου μοιάζουν πολύ με τις μέρες μας οι συνθήκες της καταπίεσης και εκμετάλλευσης που έκαναν τον αγώνα του εργατικού κινήματος και την προοπτική της κοινωνικής απελευθέρωσης την ελπίδα που ζέσταινε τις καρδιές των θυμάτων της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Δεν ξεχνάμε ότι ο Τραμπ και η αντιδραστική πολιτική του δεν είναι η αιτία, αλλά το αποτέλεσμα και η πιο ακραία εκδοχή της πολιτικής που ακολούθησαν οι δυνάμεις του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, ειδικά στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης που ζούμε, επιχειρώντας να φορτώσουν τα βάρη στην πλάτη των εργαζομένων, των φτωχών, των μειονοτήτων, των μεταναστών, των προσφύγων. Σε ανάλογη κατάσταση έχει φέρει εξάλλου τις χώρες της Ευρώπης, την ΕΕ και την Ελλάδα η αντεργατική σταυροφορία του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και της ΕΕ, με τη στήριξη του ΔΝΤ. Και στην ΕΕ η επίθεση στα κοινωνικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, συνοδεύεται από την καταστολή, το ρατσισμό και την ανοχή στην ακροδεξιά και τη φασιστική εγκληματική δράση. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η αντιδραστική φιέστα της εσθονικής προεδρίας της ΕΕ με στόχο την αντιδραστική εξίσωση ναζισμού και κομμουνισμού, με άμεσο σκοπό τη συγκάλυψη της εγκληματικής φύσης του ναζισμού –φασισμού που αναδείχτηκε στο Ολοκαύτωμα και στη βαρβαρότητα που εξαπέλυσε.

Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ είναι μήνυμα ελπίδας αυτές τις μέρες που οι αντιδραστικές δυνάμεις του κεφαλαίου κάνουν επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο, χτυπάνε τις λαϊκές ελευθερίες, εξαπολύουν πολέμους, ενώ παράλληλα επιχειρούν να αξιοποιήσουν τις ανοιχτά φασιστικές και ρατσιστικές δυνάμεις και την εγκληματική τους δράση.

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό, τον ρατσισμό, τον πόλεμο και την καπιταλιστική βαρβαρότητα συνεχίζεται και θα δυναμώνει σε όλο τον κόσμο. Το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα στην Ελλάδα δίνει τις μάχες του ενάντια στη ναζιστική ΧΑ και ενάντια στη ρατσιστική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ. Παλεύει μαζί με τους πρόσφυγες ενάντια στη ρατσιστική αντιπροσφυγική συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και Ελληνικής Κυβέρνησης, ενάντια στις πολεμικές συγκρούσεις που καθοδηγεί ο ιμπεριαλισμός και ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου που επιτίθεται με τρομακτική σφοδρότητα στους εργαζόμενους όλων των χωρών. Σε αυτόν τον αγώνα θα συναντηθούμε για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, μια κοινωνία με τον πλούτο να ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν, με την εξουσία στα χέρια των εργαζομένων και του λαού.