• Πέμ, 12/10/2017 - 19:52
Καταδικάζουμε την φασιστική επίθεση ενάντια στους αφισοκολλητές της ΠΕΝΕΝ για την εκδήλωση της Ρώσικης Οκτωβριανής Επανάστασης του 1917

Καταδικάζουμε την φασιστική επίθεση ενάντια στους αφισοκολλητές της ΠΕΝΕΝ για την εκδήλωση της Ρώσικης Οκτωβριανής Επανάστασης του 1917

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την οργανωμένη επίθεση που δέχθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 11/10/2017 το κλιμάκιο των αφισοκολλητών που τοποθετούσε σε διάφορα σημεία του Πειραιά τις αφίσες της ΠΕΝΕΝ για την εκδήλωσή της για τη μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση στη Ρωσία το 1917.

10-12 άτομα θρασύδειλοι φασίστες  επιτέθηκαν στους 2 εργαζόμενους, έξω από τον Οίκο Ναύτη τραυματίζοντας τον ένα από αυτούς!

Ενώ η δίκη της εγκληματικής συμμορίας συνεχίζεται, αυτή συνεχίζει να οργανώνει επιθέσεις χρησιμοποιώντας με τα τάγματα εφόδου ενάντια στο εργατικό αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, ενάντια στους μετανάστες και την Αριστερά, όπως στον Ασπρόπυργο, το Πέραμα, τον Πειραιά, το Ηράκλειο  κ.λπ.

Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής επιτίθενται για μια ακόμα φορά σε ναυτεργάτες, μετά και την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά τιποτένια τσιράκια των εφοπλιστών και του κεφαλαίου. Τους πείραξε ιδιαίτερα η πρωτοπόρα δράση της ΠΕΝΕΝ και η διοργάνωση από την πλευρά της εκδήλωσης για τον Οκτώβρη! Όμως το εργατικό κίνημα γεννήθηκε και υπάρχει  κόντρα στον άθλιο κόσμο του κεφαλαίου γιατί εμπνεύστηκε από το όραμα της χειραφέτησης και της ελευθερίας για τους εργάτες όλου του κόσμου. Αυτό που θέλουν να χτυπήσουν οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες και τα μαύρα τσιράκια τους.  

Η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες για την ανοχή που δείχνει στα κρούσματα βίας και τρομοκρατίας που έχουν εξαπολύσει τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, αλλά και για την πρωτοφανή καθυστέρηση στην εξέλιξη και οριστική κατάληξη της δίκης της εγκληματικής συμμορίας. 

Συνεχίζουμε τη μάχη ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, ενάντια στα μνημόνια και την εκμετάλλευση. Συνεχίζουμε τη μάχη να κλείσουν τα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης που αποτελούν ορμητήρια ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, για να πάει ισόβια η ηγεσία της. 

Καλούμε τους εργαζόμενους στον Πειραιά να πάρουν μαζικά μέρος στην εκδήλωση της ΠΕΝΕΝ που είναι και η καλύτερη απάντηση στη φασιστική βία.