• Πέμ, 19/10/2017 - 17:54
ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στη Διαδήλωση το Σάββατο 21/10, Σύνταγμα, 3μμ και πορεία προς την πρεσβεία του ισπανικού κράτους
 
ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στη Διαδήλωση το Σάββατο 21/10, Σύνταγμα, 3μμ και πορεία προς την πρεσβεία του ισπανικού κράτους 
 
Το Σάββατο 21/10 η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει το άρθρο 155 του Συντάγματος με το οποίο καταργείται η αυτονομία της επαρχίας της Καταλονίας. Το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο που θα συγκληθεί θα αποφασίσει συγκεκριμένα μέτρα για να επιβάλει αυτήν την προκλητική αντιδημοκρατική απόφαση που μόνο ο δικτάτορας Φράνκο έχει εφαρμόσει στο παρελθόν.
Η κυβέρνηση Ραχόι ελπίζει ότι με την καταστολή των ΜΑΤ, τις φυλακίσεις ηγετικών μελών του κινήματος  για την ανεξαρτησία, τους εκβιασμούς των καπιταλιστών που απέσυραν τις επιχειρήσεις τους από την Καταλονία, θα καταφέρει να πισωγυρίσει το μαζικό κίνημα που ψήφισε υπέρ της ανεξαρησίας στις κάλπες και συνέχσε στους δρόμους με την γενική απεργία,  με τις μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στις δυλακίσεις, με τη συγκρότηση επιτροπών βάσης που μετατρέπονται σε επιτροπές για την υπεράσπιση της Καταλανικής Δημοκρατίας.
Οι κυβερνήσεις της ΕΕ κρατούν προκλητική στάση στηρίζοντας την κυβέρνηση του ισπανικού κράτους. Μαζί τους και η κυβέρνηση Τσίπρα που εκτός από τις ντροπιαστικές συμφωνίες με τον Τραμπ, προωθεί  τον ... προοδευτικό άξονα των χωρών του Νότου της ΕΕ αγκαλιά με τον Ραχόι, χωρίς να λέει λέξη για τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του σε βάρος των εκατομμυρίων που βγαίνουν στους δρόμους στην Καταλονία και σ’ ολόκληρη την Ισπανία.
Το Σάββατο 21/10 ενώνουμε τη φωνή μας με τους διαδηλωτές στη Βαρκελώνη, και σε μια σειρά πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Για μια ανεξάρτητη Καταλονία στα χέρια του λαού της. 
 
 
Στη διαδήλωση καλούν από κοινού ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, ΟΚΔΕ, ΕΕΚ, άλλες οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες.