• Πέμ, 25/01/2018 - 09:21
Δελτίο Τύπου για την απεργία της ΟΜΥΛΕ, 25 Γενάρη

H ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης δεν μπορούσε να γίνει με άλλο τρόπο από αυτό που αποκαλύπτουν οι καταγγελίες για τη συμφωνία ΟΛΘ-δημοσίου και τις παρανομίες του ΤΑΙΠΕΔ για τη δημιουργία ενός πανίσχυρου ιδιωτικού μονοπωλίου που έχει όμως ισχυρή δημόσια εξουσία, έξω από κάθε έλεγχο. Παράλληλα απαλλάσσεται από κάθε υποχρέωση σημαντικών επενδύσεων, για να αποδειχτεί για άλλη μια φορά ότι η ιδιωτικοποιήσεις ουσιαστικά αφορούν ξεπούλημα υποδομών ακριβοπληρωμένων από το δημόσιο, δημιουργημένων από τους εργαζομένους. Καθόλου τυχαία λοιπόν η απόφαση της κυβέρνησης να περάσει τη νομική ασυλία των μελών της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, όπως εξάλλου ζήτησαν η ΕΕ και το ΔΝΤ.

Σε αυτή την πραγματικότητα είναι σημαντική η αντίδραση των εργαζομένων με την πανελλαδική κινητοποίηση που πραγματοποιεί η ΟΜΥΛΕ και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια την Πέμπτη 25/1 με 24ωρη απεργία στη Θεσσαλονίκη και στάση εργασίας 11πμ-3μμ στον Πειραιά και τα μεγάλα λιμάνια της χώρας.

Η υπεράσπιση του δημόσιου και φυσικού πλούτου από την ιδιωτικοποίηση, αλλά και η ανάγκη να αποϊδιωτικοποιηθούν όσα ξεπουλήθηκαν, η διασφάλιση του δικαιώματος της κοινωνίας σε δημόσιες υπηρεσίες και υποδομές, των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων, απαιτούν ένα αποφασιστικό μέτωπο των σωματείων, του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Ένα μέτωπο αποφασισμένο να συγκρουστεί με την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα μνημόνια και όλο το πλαίσιο ιδιωτικοποιήσεων και υποταγής στην κερδοφορία του κεφαλαίου που απαιτεί η ΕΕ, μαζί με το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.