• Τετ, 21/02/2018 - 02:01
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καλλιθέας στο πλευρό των δύο εργαζόμενων αγωνιστών του Radical I.T.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καλλιθέας στο πλευρό των δύο εργαζόμενων αγωνιστών του Radical I.T.

Ο ιδιοκτήτης της VresNET, Ηρακλής Μπάμζας... «ξαναχτύπησε». Αυτή τη φορά δεν στρέφεται μόνο εναντίον των εργαζομένων της εταιρείας του, αλλά εναντίον αυτών που τους/τις συμπαραστέκονται. Με πνεύμα εκδικητικότητας και με προκλητικό θράσος, κατέθεσε μήνυση εναντίον δύο εργαζομένων, μελών του Radical I.T., ο ένας από τους οποίους είναι και εκλεγμένος στο ΔΣ της ΣΕΤΗΠ. Ο λόγος αυτής της προκλητικής ενέργειας είναι το γεγονός ότι το Radical I.T. και το ΣΕΤΗΠ, όπως και άλλοι/ες αλληλέγγυοι/ες βρέθηκαν στο πλευρό της εργαζόμενης στην VresNET, της ΑΜ, όταν ο εργοδότης προσπάθησε να την αναγκάσει να εγκαταλείψει την επιχείρηση, όταν η έμεινε έγκυος (για να γλιτώσει προφανώς την αποζημίωση απόλυσης και το κόστος της άδειας εγκυμοσύνης).

Η παρέμβαση του σωματείου και αλληλέγγυων είχαν σαν αποτέλεσμα μια πρώτη δικαίωση της εργαζόμενης, κάτι το οποίο ο ιδιοκτήτης της εταιρείας δεν μπόρεσε να το χωνέψει. Στράφηκε αρχικά εναντίον των υπόλοιπων εργαζόμενων της εταιρείας, απειλώντας τους για να σταματήσουν να επικοινωνούν με την ΑΜ!!! Και τελικά αποφάσισε να στραφεί με μηνύσεις εναντίον των συνδικαλιστών και των αλληλέγγυων εργαζόμενων που έκαναν αυτό που θα πρέπει να κάνει ο κάθε εργαζόμενος: υποστήριξαν μια συναδέλφισσά τους απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Απαιτούμε να αποσυρθούν άμεσα οι μηνύσεις εναντίον των δύο αγωνιστών εργαζόμενων του Radical I.T.

Θα είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων της VresNET και στο πλευρό των δύο αγωνιστές του Radical I.T.

Δεν θα επιτρέψουμε στους εργοδότες να χρησιμοποιήσουν το όπλο των μηνύσεων για να χτυπήσουν τον συνδικαλισμό και το εργατικό κίνημα.

 

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καλλιθέας