• Δευ, 23/04/2018 - 16:25
ΤΕ Ηρακλείου: Όχι αεροδρόμιο στο Καστέλλι. Αλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων της Πεδιάδας

  • Όχι αεροδρόμιο στο Καστέλλι

  • Αλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων της Πεδιάδας

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας επάξια το «αναπτυξιακό έργο» των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, θέλει να ξεπουλήσει μια τεράστια έκταση γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής στους «επενδυτές». Είναι πολύ πρόσφατο το παράδειγμα του αεροδρομίου των Χανίων που χαρίστηκε, επί της ουσίας στην Φράπορτ, που από την πρώτη μέρα που ανέλαβε ανέβηκαν οι φόροι του αεροδρομίου, ενώ τώρα φτάνει να ζητάει και αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο.

Το αεροδρόμιο στο Καστέλλι έχει δυο προβληματικές. Η πρώτη είναι ότι με την κατασκευή του θα καταστραφεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι γης, υψηλής αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγικότητας, αμετάκλητα, ενώ η επιβάρυνση του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, που είναι κλειστή και περιβάλλεται από βουνά και λόφους είναι δεδομένη.

Παράλληλα, εάν προχωρήσει το «έργο», αυτό θα σημάνει και την κοινωνική καταστροφή ολόκληρου σχεδόν του πληθυσμού της περιοχής. Οι αγροτικές και κτηνοτροφικές οικογένειες θα μείνουν χωρίς δουλειά, χωρίς παραγωγή αφού προβλέπεται να ξεριζωθούν εκατοντάδες χιλιάδες ελαιόδεντρα, ενώ στην ουσία θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα χωριά τους.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Σε όλη τη χώρα ξεσπάνε λαϊκά κινήματα υπεράσπισης των πόλεων και των χωριών μας από τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Είναι έμπνευση ο αγώνας των κατοίκων των Σκουριών, που τα έβαλαν με την El Dorado αλλά και τις ελληνικές κυβερνήσεις και τις δυνάμεις καταστολής, κρατώντας το μέτωπο του αγώνα μέχρι και σήμερα, καθηλώνοντας την εταιρία παρόλο που έχει την πλήρη στήριξη των ελληνικών κυβερνήσεων. Οι Σκουριές πιάσαν το αγωνιστικό νήμα από το λαό της Κερατέας, των Άνω Λιοσίων, του κινήματος για τη διάσωση του Ποικίλου όρους, από μια σειρά κινήματα πόλης και επαρχίας.

Οι λαοί έχουν τη δύναμη να κερδίζουν με συντονισμό και αγώνα.

Η μάχη για να μη γίνει το αεροδρόμιο στο Καστέλλι, για να μην αφήσουμε κανένα μεγαλοκαρχαρία και καμία κυβέρνηση να διαλύσει τις ζωές μας, είναι μάχη που πρέπει να δώσουμε όλοι μας. Είναι μάχη που συνδέεται με την πάλη ενάντια και στην ΕΕ που επιβάλει μνημόνια, που στρουθοκαμηλίζει όταν καταπατούνται δημοκρατικά δικαιώματα ενός λαού (όπως στην Καταλωνία). Είναι μάχη και ενάντια στις κυβερνήσεις που εφαρμόζουν τέτοιες πολιτικές. Τέλος, είναι μάχη για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας!

 

Τ.Ε Ηρακλείου ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.