• Τετ, 09/01/2019 - 15:57
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α για το δυστύχημα στο υπό κατασκευή γήπεδο της «Δικέφαλος ΑΕ»
 
Τα κέρδη των τεχνικών εταιρειών  στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές

 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εργάτη που σκοτώθηκε σήμερα πέφτοντας από σκαλωσιά στο εργοτάξιο του υπό κατασκευή γηπέδου της «Δικέφαλος ΑΕ» (συμφερόντων Μελισσανίδη) στη Νέα Φιλαδέλφεια.
 
Ο 55χρονος εργάτης δούλευε ως συγκολλητής στην εταιρεία Ερμωνάσσα που έχει αναλάβει την  κατασκευή του έργου που, ας μην ξεχνάμε, χρηματοδοτείται γενναία και από την περιφερειακή αρχή της Ρ. Δούρου.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απαιτεί να διερευνηθούν άμεσα και να δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι συνθήκες του εργατικού δυστυχήματος καθώς και να αποδοθούν ευθύνες.
 
Πώς είναι δυνατόν κάτω από αυτές τις καιρικές συνθήκες να γίνονται εργασίες κατασκευής του γηπέδου; Από ό,τι φαίνεται οι ανθρώπινες ζωές μετράνε λιγότερο από τα κέρδη του κάθε επιχειρηματία.

Λίγους μήνες πριν τη σημερινή εργατική δολοφονία, μετά από ατύχημα στο οποίο τραυματίστηκε οικοδόμος στον ίδιο χώρο, οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και 24ωρη απεργία (24/10/2018). Όσοι δημοσιολογούντες τότε απαξίωναν τις εργατικές κινητοποιήσεις, σήμερα έχουν καταπιεί τις γραφίδες τους.
 
Η κυβέρνηση έχει ευθύνη για τη μη τήρηση ελέγχων για την ασφάλεια των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς.

Τα εργοτάξια χρειάζονται μέτρα ασφαλείας και όχι κάμερες επιτήρησης των εργαζομένων.
 
Όχι άλλο αίμα στο βωμό του κέρδους.
Υγιεινή και ασφάλεια σε όλους τους χώρους εργασίας.


Related Posts