• Τετ, 06/06/2012 - 16:59
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης: Νίκη στο δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων της ΕΛΛΕΝΙΤ (TRASTIC)!

Οι εργαζόμενοι στην ΕΛΛΕΝΙΤ βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τον Οκτώβριο του 2011, καθώς στην πλειοψηφία τους έχουν να πληρωθούν από το προηγούμενο καλοκαίρι. Παρά την απαγόρευση από τη διοίκηση της εταιρίας να εισέλθουν στο χώρο του εργοστασίου, τις προσπάθειές της για ένταξη της επιχείρησης στο αντεργατικό άρθρο 99 του... Πτωχευτικού Κώδικα, τις δόλιες μεταβιβάσεις των περιουσιακών στοιχείων και τις παράνομες απολύσεις 50 υπαλλήλων, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα αυτονόητα: την καταβολή των δεδουλευμένων τους και την αξιοπρέπεια που η εταιρία προσπαθεί να τους στερήσει.

Στη Θεσσαλονίκη, την πόλη που κυριολεκτικά βουλιάζει στην ανεργία, κινητοποιήσεις σαν αυτές της ΕΛΛΕΝΙΤ δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Από το χώρο της εστίασης (Blé, Χατζής, Goody’s κ.α.) μέχρι τα μεγάλα εμπορικά κέντρα (Φωκάς) και τις βιομηχανίες (ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ), εστίες αντίστασης ξεσπάνε σε πλήθος εργασιακών χώρων. Η ηρωική 7μηνη απεργία των Χαλυβουργών, που πλέον εκτός από τις απειλές του Μάνεση έχουν να αντιμετωπίσουν και τις δικαστικές αποφάσεις, δείχνει το δρόμο της ανυποχώρητης ρήξης. Στο ΑΛΤΕΡ και την «Ελευθεροτυπία» ο αγώνας συνεχίζεται, ενώ πολλοί κλάδοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων. Η νικηφόρα έκβαση όλων αυτών των αγώνων θα αποτελέσει νίκη για όλη την εργατική τάξη!

Απαιτείται συντονισμός και κοινός βηματισμός για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, για να τσακίσουμε την εργοδοτική ασυδοσία και τους αντεργατικούς νόμους που καταργούν κατακτήσεις αιώνων, και να ανατρέψουμε την επίθεση που έχουν εξαπολύσει το μαύρο μνημονιακό μέτωπο, η ΕΕ και το ΔΝΤ. Υπάρχει άλλος δρόμος: σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και την εργοδοσία, με εργατικό έλεγχο και αυτοδιαχείριση των επιχειρήσεων που κλείνουν, για την επιβολή της απαγόρευσης των απολύσεων, για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της ΕΛΛΕΝΙΤ και απαιτεί την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους.