• Πέμ, 09/05/2019 - 23:30
9 Μάη: Τον φασισμό τσακίζει η πάλη των λαών !
Η 9η Μαΐου είναι η μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των λαών, καθώς στις 9 Μάη 1945 η ναζιστική Γερμανία συνθηκολόγησε, ενώ ο σοβιετικός Κόκκινος Στρατός είχε ήδη νικήσει μέσα στο Βερολίνο. Είναι η μέρα που οι αποδείχθηκε περίτρανα πως οι λαοί μπορούν με τον ηρωικό αγώνα τους να τσακίσουν το ναζιστικό και φασιστικό τέρας και τότε και τώρα. 
 
Άλλωστε είναι η ίδια ΕΕ την οποία έφτιαξαν οι νικητές του πολέμου στην Ευρώπη, οι δήθεν αντιφασίστες "σύμμαχοι" που μια χαρά συνεργάζονταν με τον Άξονα πριν τον πόλεμο, μαζί με τους πρώην εχθρούς του για να σταθεροποιήσουν τον μεταπολεμικό καπιταλισμό στην Ευρώπη και να αναχαιτίσουν τον "κίνδυνο" της ΕΣΣΔ και των λαϊκών δημοκρατιών.
   
Σήμερα, 74 χρόνια μετά, η βαθιά κρίση του καπιταλισμού, του αστικού πολιτικού συστήματος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης τροφοδοτεί την αναθέρμανση των εθνικιστικών ακόμα και νεοφασιστικών ρευμάτων, της ξενοφοβικής, ρατσιστικής και βαθιάς αντιδραστικής ακροδεξιάς σε πλήθος εκδοχών. Παρότι εμφανίζεται ως «αντισυστημική δύναμη» έχει στο DNA της τα «γονίδια» του πιστού υπηρέτη και μπράβου των καπιταλιστών.

Στην Ελλάδα η εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, τα διάφορα φασιστικά παρακλάδια της και οι εθνικιστικές οργανώσεις που ξεφύτρωσαν παριστάνοντας τους μακεδονομάχους προσπαθούν να κερδίσουν έδαφος κραδαίνοντας τη σύγχρονη πατριδοκαπηλία. Τους ξέρουμε καλά: είναι οι ίδιοι που συντάσσονται πάντα με τα αφεντικά και στόχος τους είναι το εργατικό λαϊκό κίνημα, οι φτωχοί και οι μετανάστες, οι κομμουνιστές και οι αριστεροί, ό,τι διαφορετικό από τη βαρβαρότητα εκφράζουν.

 Τη σύγχρονη φασιστική απειλή θα αντιμετωπίσει και θα νικήσει ακόμα μια φορά η πάλη της εργατικής τάξης, της ανυπόταχτης νεολαίας και όλων των καταπιεσμένων. Δεν θα την αντιμετωπίσουν οι "προοδευτικές συμμαχίες" που με την πολιτική τους την θρέφουν και την ενισχύουν.   Σε αυτό τον αγώνα συμβάλλει ήδη πρωτοπόρα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Από τις μάχες για να ξεσκεπάσουμε τους φασίστες και λευτερώσουμε τις γειτονιές μας από το αίσχος τους μέχρι τη συμβολή στη δίκη της Χρυσής Αυγής για να καταδικαστεί η εγκληματική οργάνωση και η ιεραρχία της και από τον ανυποχώρητο διεθνιστικό αγώνα ενάντια στο εθνικιστικό δηλητήριο για τη Μακεδονία και τα ελληνοτουρκικά μέχρι την ελπιδοφόρα αντιφασιστική μαθητική δράση για να ακυρωθεί το σχέδιο για εθνικιστικές καταλήψεις, είναι η συνεισφορά των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς που κάνει τη διαφορά.

Η επέτειος της αντιφασιστικής νίκης των λαών αποτελεί προσκλητήριο για την ένταση του αγώνα για το τσάκισμα του φασισμού,

του εθνικισμού των ιμπεριαλσιτικών επεμβάσεων και των πολέμων,  του καπιταλιστικού συστήματος που τον γεννά...


Related Posts