• Τρί, 16/07/2019 - 21:43
Όλες και όλοι στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στις απολογίες Πατέλη και Ρουπακιά, Τετάρτη 17/7 Φυλακές Κορυδαλλού 9πμ Πέμπτη 18/7 Εφετείο 9πμ
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει και καλεί στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στις απολογίες των νεοναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής Πατέλη και του Ρουπακιά στις 17 Ιούλη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και στις 18 Ιούλη στο Εφετείο, αντίστοιχα. Είναι οι πρώτες συνεδριάσεις της δίκης μετά τις εκλογές και με τη Χρυσή Αυγή εκτός Βουλής. 
 
Η ήττα της Χρυσής Αυγής στις εκλογές και η κρίση στο εσωτερικό της, με τη μαζική αποχώρηση πρωτοκλασάτων στελεχών και κυρίως του ευρωβουλευτή Λαγού, είναι μια μεγάλη νίκη του μαζικού και ενωτικού αντιφασιστικού και του αντιρατσιστικού κινήματος. 
 
Η τετράχρονη δίκη για να βρεθούν στη φυλακή η ηγεσία και τα στελέχη των ταγμάτων εφόδου των νεοναζί, και παρά τα μεγάλα εμπόδια από κράτος και δικαιοσύνη, ήταν και είναι ένα καθοριστικός παράγοντας για την αποκάλυψη των εγκλημάτων, την απονομιμοποίηση και την απομόνωση της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής που την οδήγησε εκτός Βουλής. 
 
Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ότι οι αγώνες μας μπορούν να νικάνε αλλά χωρίς κανέναν εφησυχασμό. 
 
Δεν τελειώσαμε ακόμα με τη Χρυσή Αυγή και τη φασιστική απειλή. Πρέπει να ολοκληρώσουμε την συντριβή της με ένα μαζικό κίνημα που θα επιβάλει την την ολοκλήρωση της δίκης - καταδίκης, που θα κλείσει τα Γραφεία-ορμητήρια των Ταγμάτων Εφόδου, από τα Κεντρικά στη Μεσογείων μέχρι τα ελάχιστα που απέμειναν σε Αθήνα και επαρχία, που θα σταματήσει τη κρατική επιχορήγηση και την προβολή τους σε δημόσια και ιδιωτικά ΜΜΕ. 
 
Ταυτόχρονα, έχουμε να συγκρουστούμε με το φασιστικό μόρφωμα του Βελόπουλου, που κατάφερε να μπει στη Βουλή.  Έχουμε να συγκρουστούμε με τις ρατσιστικές πολιτικές, που έστρωσαν το δρόμο στους φασίστες και κλιμακώνει η ΝΔ, με την υπαγωγή του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την κατάργηση του ΑΜΚΑ για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, αποκλείοντας τους έτσι από τις υπηρεσίες της δημόσιας Υγείας. Έχουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα για να κλείσουμε όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να ανοίξουμε τις γειτονιές μας για τους πρόσφυγες και μετανάστες.