• Τετ, 18/09/2019 - 01:09
LGBTQI+ ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ένας χρόνος καθυστέρηση - Η Zackie ζητάει δικαίωση

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

 

Η ZACKIE ΖΗΤΑΕΙ ∆ΙΚΑΙΩΣΗ

 

Ένας χρόνος κλείνει από τη στυγνή δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου στη Γλάδστωνος και δεν έχει ακόµα αποδοθεί δικαιοσύνη. Οι δυο δολοφόνοι του Ζακ, ο κοσµηµατοπώλης και ο µεσίτης, που τον κλώτσησαν άγρια κυκλοφορούν ακόµη ελεύθεροι, ενώ οι οµάδες ∆ΙΑΣ που ολοκλήρωσαν τη δολοφονία πατώντας τον στο έδαφος αντί να αφήσουν το ΕΚΑΒ να του παράσχει βοήθεια είναι ακόµα σε υπηρεσία.

Το κίνηµα πάλεψε αµέσως για να µην επικρατήσει η επίσηµη γραµµή της ΕΛΑΣ και των ακροδεξιών δεκανικιών της στα ΜΜΕ, ότι δηλαδή επρόκειτο για «επίδοξο ληστή» που «κρατούσε µαχαίρι» ή ότι πέθανε «από τις ουσίες». Και αυτό το κατάφερε, µε την κινητοποίηση των συνδικάτων (γιατροί της ΟΕΝΓΕ) και µε την ενεργό συµµετοχή χιλιάδων απλών ανθρώπων στο σταµάτηµα της προπαγάνδας. Κόντρα σε «δηµοσιογραφικές διαρροές», δηλώσεις της ηγεσίας της αστυνοµίας και εγκληµατική ολιγωρία στις έρευνες, επικράτησε η αλήθεια, ότι δηλαδή ήταν µια εν ψυχρώ δολοφονία µπροστά στα µάτια και µε τη συνδροµή της αστυνοµίας. Το ότι τελικά παραπέµπονται οι δυο δολοφόνοι µαζί µε τέσσερις από τους έξι αστυνοµικούς είναι µια πρώτη νίκη –δηµοσιοποιήθηκε ύστερα από αίτηµα της οικογένειας του Ζακ και κάτω από την πίεση ότι πλησιάζει η κινητοποίηση της 21 Σεπτέµβρη 2019.

Η απόδοση της δικαιοσύνης όµως είναι ακόµη µπροστά µας και είναι µια σκληρή µάχη που έχουµε να δώσουµε. Οι κατηγορίες είναι ελαφριές (η παραποµπή αφορά θανατηφόρο σωµατική βλάβη και όχι ανθρωποκτονία, όπως θα έπρεπε) και το ξεκίνηµα της δίκης µακριά. Όπως είχε δηλώσει η Άννυ Παπαρούσου, συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Κωστόπουλου, σε αυτή τη µάχη θα συγκρουστούν δυο κόσµοι. Η Νέα ∆ηµοκρατία, που στις τελευταίες εκλογές κατάφερε και ξαναβγήκε κυβέρνηση, βρίσκεται στην απέναντι πλευρά αυτής της σύγκρουσης, όχι µόνο τώρα, αλλά ανέκαθεν. Είναι το κόµµα του «νόµου και της τάξης», που επιτίθεται σε καταλήψεις στέγης προσφύγων και θέλει να περάσει τις επιθέσεις της «µε την ισχύ των γκλοµπ». Γιατί ξέρει ότι συναίνεση από τον κόσµο δεν θα έχει.

Είναι το κόµµα του «πατρίς- θρησκεία- οικογένεια» του οποίου ο πρόεδρος και τωρινός πρωθυπουργός γελοιοποιούσε τη Νοµική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου από τα έδρανα της βουλής µιλώντας για εξωγήινους -λίγο καιρό µετά τις ψεύτικες υποσχέσεις εκπροσώπου της Ν∆ προς την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Είναι το κόµµα που στη διάρκεια της διακυβέρνησής του τα ΜΑΤ αισθάνονται την άνεση να κάνουν βίαιες οµοφοβικές επιθέσεις σε ζευγάρια περαστικών. Τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώµατα και οι αγώνες µας δεν είναι απλά µια προοδευτική εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας, είναι αναπόσπαστο κοµµάτι της αντίστασης και της ριζοσπαστικοποίησης που συµβαίνει τα τελευταία χρόνια και που η Ν∆ θέλει πάση θυσία να τσακίσει.

Αλλά η Ν∆ δεν είναι ούτε ακλόνητη, ούτε παντοδύναµη. Βγήκε κυβέρνηση πατώντας πάνω στην απογοήτευση που προκάλεσαν οι δεξιές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ενώ είχε δώσει όλα της τα ρέστα στην προσπάθεια να στρίψει την κοινωνία προς τα δεξιά, δεν το κατάφερε. Το µόνο που κατάφερε ήταν να συσπειρώσει τη δεξιά πολυκατοικία, µετά τη διάλυση της ΧΑ, των ΑΝΕΛ και των διάφορων µνηµονιακών κοµµατιδίων.

Η εργατική τάξη, η νεολαία, η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, οι κοινότητες προσφύγων και µεταναστών, µε δυο λόγια όλοι και όλες που δώσαµε µάχες τα τελευταία χρόνια έχουµε ήδη δείξει ότι η Ν∆ πατάει σε πήλινα ποδάρια µέσα στην κοινωνία: λίγο πριν η Ν∆ γίνει κυβέρνηση, το Pride εξελίχτηκε στη µεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων ετών, αφήνοντας χιλιόµετρα πίσω του τα ξεφουσκωµένα µακεδονικά συλλαλητήρια που είχαν τρέξει να µας τα πλασάρουν σαν ένα δυναµικό κίνηµα. Λίγο αφότου έγινε κυβέρνηση, χιλιάδες διαδήλωσαν να υπερασπιστούν το Άσυλο, θρυµµατίζοντας την ελπίδα της Ν∆ να περάσει το σχετικό νοµοσχέδιο στη ζούλα λόγω κατακαλόκαιρου. Στη ∆ΕΘ έγινε το πρώτο πανεργατικό αντικυβερνητικό συλλαλητήριο µε τη µαζική συµµετοχή πακιστανών µεταναστών που καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι σφίγγει τα αιµατοβαµµένα χέρια των σφαγέων του Κασµίρ.

Η δολοφονία του Ζακ και η απόδοση δικαιοσύνης αφορά όλα αυτά τα κοµµάτια της κοινωνίας που παλεύουν και τα αφορά συνολικά. Είναι απειλή για όλη την εργατική τάξη η καταστολή, η διάσπαση που φέρνουν οι διακρίσεις σαν την οµοφοβία, η τροµολαγνεία για τους «χρήστες» -την ίδια στιγµή που η διάλυση και οι ιδιωτικοποιήσεις χειροτερεύουν την δηµόσια Υγεία και την πρόσβαση των πιο καταπιεσµένων σε αυτή. Ο «νόµος και η τάξη» είναι όχι µόνο µήνυµα ότι η ΕΛΑΣ δεν θα λογοδοτεί πουθενά, αλλά και η αιχµή µε την οποία η κυβέρνηση θέλει να τσακίσει τις αντιστάσεις και τους αγώνες για Υγεία, Παιδεία, υπηρεσίες Πρόνοιας για όλες και όλους, άρα µαζικές µόνιµες προσλήψεις και σταµάτηµα των διακρίσεων.

Αυτή τη βδοµάδα ξεσηκωνόµαστε ξανά ενάντια στο ρατσισµό και το φασισµό στις 18 Σεπτέµβρη στο Κερατσίνι στις 5.30µµ, 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ενάντια στα οικονοµικά και πολιτικά εγκλήµατα που καταστρέφουν τον πλανήτη στις 20 Σεπτέµβρη στις 6µµ στο Σύνταγµα. Και στις 21 Σεπτέµβρη ενωνόµαστε στη Γλάδστωνος απαιτώντας δικαιοσύνη για το Ζακ.

Χρειάζεται σύσσωµο το ΛΟΑΤΚΙ+ κίνηµα, τα εργατικά συνδικάτα, οι σχολές, τα σχολεία και οι γειτονιές να οργανώσουµε µια µεγάλη καµπάνια µέχρι τη δικαίωση. Να συγκροτηθεί σωστά η δικογραφία, να ξεκινήσει η δίκη και να είναι ανοιχτή στην κοινωνία, να δικαστούν και να τιµωρηθούν οι ένοχοι (φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί).

Όπως κάναµε για τη δίκη της Χρυσής Αυγής που φέτος ολοκληρώνεται, όπως κάναµε για τους νεοναζί δολοφόνους του Σαχζάτ Λουκµάν και για τόσες άλλες µάχες που δώσαµε. Σ’ αυτή τη σύγκρουση των δύο κόσµων, στην από εδώ µεριά είµαστε όλοι και όλες που απαιτούµε οι ζωές µας να έχουν αξία, να έχουµε πρόσβαση και δικαίωµα στη δουλειά, στη µόρφωση, στην υγεία, στην αυτοδιάθεση του σώµατος και της σεξουαλικότητάς µας. Είναι µια ταξική σύγκρουση µε το σύστηµα που βάζει το κέρδος πάνω από κάθε τι άλλο. Έχουµε τη δύναµη να οργανώσουµε πλατιά αυτή τη µάχη µέχρι να κερδίσουµε δικαιοσύνη για τον Ζακ, τη Zackie Oh! Και να παλέψουµε ενωµένοι/ες για µια κοινωνία χωρίς διακρίσεις.

 

21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2ΜΜ

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΓΛΑ∆ΣΤΩΝΟΣ
ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ, 3.30ΜΜ

 


Related Posts