• Τρί, 24/09/2019 - 17:36
Μερική δικαίωση για τη συνδικαλίστρια ζωή Πετροπούλου, αγώνας μέχρι την οριστική!

Η Ζωή Πετροπούλου, συνδικαλίστρια, μέλος των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Συσπειρώσεων Κινήσεων και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υπέστη εκδικητική, αυταρχική και αυθαίρετη δίωξη από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Δήμου Τριφυλίας. Η Ζωή Πετροπούλου διώχθηκε και απομακρύνθηκε από τη θέση της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος & Πρασίνου γιατί είχε καταγγείλει την παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων, που απειλεί τον υδροφόρο ορίζοντα και το περιβάλλον της περιοχής, την ενοικίαση απορριμματοφόρων σε άθλια κατάσταση από ιδιωτική εταιρεία και τις άθλιες συνθήκες εργασίας, που μάλιστα οδήγησαν στον ακρωτηριασμό εποχιακής εργάτριας καθαριότητας.

Κάτω και από την πίεση της πολιτικής και συνδικαλιστικής αντίδρασης στην απαράδεκτη αυτή δίωξη, η σημερινή δημοτική αρχή επανέφερε τη Ζωή Πετροπούλου στην υπηρεσία της. Η δικαίωση αυτή είναι μια νίκη. Όχι όμως καθολική, γιατί οι εγκάθετοι της προηγούμενης δημοτικής αρχής, με τις μαρτυρίες των οποίων στήθηκε η δίωξη, εξακολουθούν να επιβραβεύονται και γιατί εξακολουθεί να εκκρεμεί μήνυση εναντίον της Ζωής Πετροπούλου από εγκάθετο ο οποίος έχει αποδεδειγμένα σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή.

Οι πολιτικές και συνδικαλιστικές διώξεις δεν θα περάσουν. Ο αγώνας και η αλληλεγγύη στη Ζωή Πετροπούλου θα συνεχιστεί έως την τελική δικαίωση και την απαλλαγή της στο δικαστήριο.


Related Posts