• Πέμ, 31/10/2019 - 09:16
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποχαιρετά την Πόπη Χριστοδουλίδου

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποχαιρετά την Πόπη Χριστοδουλίδου, τη μαχόμενη δημοσιογράφο και αγωνίστρια που έφυγε από τη ζωή στις 30.10.

Εκπροσωπούσε μια δημοσιογραφία στο πλευρό της κοινωνίας και της ουσιαστικής ενημέρωσης, με ανεξαρτησία από συμφέροντα, αλλά και την εξουσία. Από αυτές τις θέσεις πάλεψε σαν συνδικαλίστρια στο χώρο του τύπου και των ΜΜΕ, με κόστος και την απόλυσή της από το «Έθνος», όπου ήταν συνδικαλιστική εκπρόσωπος. Ξεχωριστή ήταν η συμβολή της στην υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και γι’ αυτό εκλέχτηκε δυο φορές στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, ενώ σαν μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ συγκρούστηκε με την άθλια γραμμή παραπληροφόρησης των κυρίαρχων ΜΜΕ στο δημοψήφισμα του 2015.

Αυτή η συνεπής στάση είχε φυσική συνέπεια τη διαφωνία με τις μαζικές απολύσεις στο Ριζοσπάστη το 2012 και την αποχώρηση από το ΠΑΜΕ Τύπου. Πορεύτηκε στη συνέχεια με την αντικαπιταλιστική Αριστερά, συμμετέχοντας στην Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στο χώρο της ΕΣΗΕΑ και των ΜΜΕ, ενώ στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές του φετινού Ιούλη τίμησε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τη συμμετοχής της.

Αγωνιστές σαν την Πόπη Χριστοδουλίδου, με τις μάχες που δώσανε, στο πλευρό των εργαζομένων και χωρίς να προσκυνήσουν, ακτινοβολούν με το παράδειγμά τους και μένουν αξέχαστοι.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους ανθρώπους της.