• Σάβ, 23/11/2019 - 20:19
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Έβρου: κάλεσμα σε αντιφασιστική-αντιρατσιστική συγκέντρωση, Κυρ. 24/11, 10.30, Εργ. Κέντρο

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ/ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Από πέρυσι σε μια σειρά πόλεων έτσι και στη δικιά μας με αφορμή είτε το “μακεδονικό” είτε το προσφυγικό ζήτημα βλέπουμε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από “ανεξάρτητους πολίτες”. Ορισμένες φορές μάλιστα αυτές αποκτούν ιδιαίτερα μισανθρωπικά ή επιθετικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα το μπάρμπεκιου έξω από στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών με σκοπό τον βασανισμό τους ή τις επιθέσεις σε καταλήψεις όπως πέρυσι στη Θεσσαλονίκη μετά τις πορείες για τη Μακεδονία. Η αλήθεια είναι ότι σχεδόν πάντα αυτές οι συγκεντρώσεις μόνο ανεξάρτητες δεν είναι αλλά υποκινούνται από ομάδες ακροδεξιών,εθνικιστών και φασιστών.

Αυτή τη στιγμή η ΝΔ συνεχίζοντας στο δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ με την εφαρμογή της αντιδραστικής συμφωνίας Ελλάδας-Τουρκίας για το προσφυγικό βαθαίνει την κατεύθυνση εξαθλίωσης των προσφύγων με το ρατσιστικό νόμο για το άσυλο.  Τους καταδικάζει σε πολύμηνη “αναμονή” στα κολαστήρια όπως της Μόριας την ίδια στιγμή που άνθρωποι συνεχίζουν να πεθαίνουν καθημερινά στο Αιγαίο.

Τα ΜΜΕ με το εθνικιστικό και ρατσιστικό τους δηλητήριο προσπαθούν παράλληλα να μας πείσουν ότι πρόσφυγες και μετανάστες έρχονται να “αλλοιώσουν τον πολιτισμό μας”, να εγκληματίσουν ενώ στη χειρότερη αναπαράγουν συνομωσιολογίες περί εποικισμού. Ολα αυτά γίνονται ούτως ώστε χρησιμοποιώντας τους κατατρεγμένους, “της γης τους κολασμένους” ως εξιλαστήριο θύμα να αποσιωποιηθούν οι πραγματικοί ένοχοι που τσακίζουν ζωές ντόπιων και ξένων δηλαδή κυβερνήσεις-ΝΑΤΟ-ΕΕ-κεφάλαιο. Να κρυφτεί κάτω από το χαλί ο βρώμικος ρόλος των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που είναι αυτοί ο λόγος για τον οποίο εδώ και χρόνια η Μ.Ανατολή και όχι μόνο είναι πεδίο μάχης στο όποίο άνθρωποι ξεσπιτώνονται κι έρχονται στα μέρη μας αναζητώντας ένα κάποιο μέλλον και λαοί ολόκληροι ξεκληρίζονται.

Το αντιφασιστικό κίνημα όμως βρίσκεται εδώ και σηκώνει αναχώματα σε φασιμό-ρατσισμό-εθνικισμό. Θετικό παράδειγμα το πέταγμα της νεοναζιστικής δολοφονικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής εκτός κοινοβουλίου και σχεδόν στη φυλακή.

Συνεχίζουμε να διαδηλώνουμε ενάντια σε ρατσισμό,εθνικισμό, φασισμό και πόλεμο αλλά και στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που τους γεννάει. Τίποτα δεν έχουμε να χωρίσουμε από τους υπόλοιπους λαούς και τίποτα δεν έχουμε να κερδίσουμε από τους ανταγωνισμούς και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών. Θέλουμε τους πρόσφυγες στα σχολεία, στις σχολές και στις γειτονιές μας και τους φασίστες στις τρύπες τους!

 

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ/ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 24/11 10:30 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ                                                           Τ.Ε. ΕΒΡΟΥ