• Τετ, 05/02/2020 - 23:28
Νίκη του κινήματος αλληλεγγύης η αθώωση του Ηλία Σμήλιου. Κάτω τα χέρια απ’ τους αγωνιστές. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

Νίκη του κινήματος αλληλεγγύης η αθώωση του Ηλία Σμήλιου 

Κάτω τα χέρια απ’ τους αγωνιστές. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

Η αθώωση του Ηλία Σμήλιου, μέλους του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς και του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που δικαζόταν για τη συμμετοχή στους αγώνες υπεράσπισης της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, ήταν μια νίκη του κινήματος αλληλεγγύης. Αυτό ήταν ο καταλύτης για να καταρρεύσει το σαθρό κατηγορητήριο που έβαζε στο εδώλιο τον ασυμβίβαστο αγώνα ενάντια στις τραγικές συνέπειες των μνημονίων για το λαό και τους εργαζόμενους. Έναν αγώνα που γινόταν για να νικήσει και όχι για να σώσει τα προσχήματα, φέρνοντας έτσι αποτελέσματα.

Αυτόν το δρόμο φοβάται η κυβέρνηση που με τις εμπρηστικές δηλώσεις του υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη, λαγού των αρπακτικών συμφερόντων τραπεζών και φαντς, κήρυξε πόλεμο ενάντια στη λαϊκή κατοικία αναγγέλλοντας μαζικές εξώσεις. Το δρόμο του αγώνα φοβάται το πολιτικό σύστημα που ψήφισε τα μνημόνια, ΚΙΝΑΛ, Βελόπουλος και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ που νομοθέτησε το ιδιώνυμο για τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς και επί των ημερών άρχισαν οι διώξεις αγωνιστών.

Δε θα τους περάσει!

Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να απαλλαγούν τα μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς από τις άλλες 4 περιπτώσεις δίωξης, όπως και όλοι οι διωκόμενοι για τη δράση τους ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Ο αγώνας συνεχίζεται και για την υπεράσπιση των λαϊκών ανθρώπων από την απειλή έξωσης από τα αρπαχτικά συμφέροντα τραπεζών και φαντς. Η οργάνωση της πάλης από το εργατικό-λαϊκό κίνημα να μας βρει πανέτοιμους απέναντι στις απειλές Άδωνη και κυβέρνησης ότι την 1η Μάη δε θα υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας και θα αρχίσουν οι μαζικές και βίαιες εξώσεις. Η έξωση θα γίνει στην αντιλαϊκή πολιτική ΝΔ, ΕΕ, ΔΝΤ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει την πρώτη αυτή νίκη σε ένα δίκαιο αγώνα και στρατεύεται για τη συνέχεια της πάλης.


Related Posts