• Πέμ, 05/03/2020 - 10:30
Αφήστε τους να περάσουν! Σύνορα ανοιχτά σε Ελλάδα και Ευρώπη για την προσφυγιά!

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 5 ΜΑΡΤΗ 6.30

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

ΣΥΝΟΡΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΗΝ ΕΕ, ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ  

Η κυβέρνηση της ΝΔ καθημερινά εξαπολύει μια χυδαία ρατσιστική επίθεση με αφορμή ανθρώπους που προσπαθούν να γλυτώσουν από τη φτώχεια και τον πόλεμο, γυναίκες και παιδιά που τα βαφτίζει «εισβολείς» υιοθετώντας τη φρασεολογία της ακροδεξιάς.  Τα τραγικά γεγονότα που ζούμε στα σύνορα είναι το αποκορύφωμα της άθλιας και πολιτικής που ακολούθησαν όλα αυτά τα χρόνια στο ζήτημα των προσφύγων η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Είναι πραγματική πρόκληση να παριστάνει η κυβέρνηση ότι «προστατεύει τα σύνορα της ΕΕ» με στρατό, αστυνομία, ασκήσεις με πραγματικά πυρά βαρέως πυροβολικού. Οι πρόσφυγες που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα δεν είναι «πράκτορες του Ερντογάν» και «μισθοφόροι της Τουρκίας». Είναι ένα μικρό μόνο τμήμα από το νέο προσφυγικό κύμα -περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι- που έχει προκαλέσει η αναζωπύρωση των πολεμικών επιχειρήσεων, μετά την εισβολή της Τουρκίας με την στήριξη ΗΠΑ και ΕΕ, στην επαρχία Ιντλίμπ ανάμεσα στην Τουρκία την Συρία και τη Ρωσία.

ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ κομμάτιασαν την Συρία, το Ιράκ, την Λιβύη για να αρπάξουν τους ενεργειακούς πόρους και δρόμους, μοιράζουν με πόλεμο και αίμα την Μέση Ανατολή ενώ η εμπλοκή της Ρωσίας, της Τουρκίας και των άλλων περιφερειακών δυνάμεων, εντείνει και επεκτείνει τη φρίκη του πολέμου  και την ίδια στιγμή κλείνουν τα σύνορα στους απλούς ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την καταστροφή.

Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και οι πόλεμοι από την μια και η ρατσιστική πολιτική και  συμφωνίες της ΕΕ από την άλλη που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις  είναι οι βασικοί υπεύθυνοι του δράματος αυτών των ημερών.

  • Η άθλια συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει να εφαρμόζει πιστά και η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μετατρέψει την Ελλάδα και τη Τουρκία σε φυλακές ψυχών, στοιβάζοντας χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες σε άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης, που αποτελούν ντροπή για το σύγχρονο πολιτισμό.  Δεν θα γίνουμε συνοριοφύλακες και φονιάδες για λογαριασμό της «Ευρώπης φρούριο»!!

Σημαίνει δολοφονίες και πνιγμούς στον Έβρο και το Αιγαίο, «επαναπροωθήσεις» και απελάσεις,  καταδικάζοντας και τους κατοίκους σε υποβάθμιση της ζωής τους, όπως γίνεται στα νησιά της Λέσβου, της Χίου, των οποίων οι κάτοικοι δέχτηκαν πρόσφατα τη καταστολή των ΜΑΤ.. Να ακυρωθεί η ρατσιστική Συμφωνία, να καταργηθούν τα στρατόπεδα παντού, οι πρόσφυγες να έχουν το δικαίωμα να πάνε όπου θέλουν ή και να μείνουν εδώ.

-          Με τις συνθήκες του Δουβλίνου ΙΙ και ΙΙΙ απαγορεύεται η ελεύθερη μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών και μετατρέπονται οι  «πρώτης υποδοχής», σε χώρες   τελευταίο φρούριο της ΕΕ απέναντι στην ελπίδα για επιβίωση εκατομμυρίων ανθρώπων. Έτσι η Ελλάδα γίνεται συνοριοφύλακας και φονιάς για λογαριασμό της Ευρώπης - φρούριο.

Η ελληνική άρχουσα τάξη με την όλο και πιο ενεργή εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, με την διευρυνόμενη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ εντός συνόρων και εμπλοκή εκτός συνόρων,  με την οικοδόμηση του αντιδραστικού άξονα με το Ισραήλ και την Αίγυπτο και τις επιθετικές διεκδικήσεις αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των ανταγωνισμών, των πολεμικών προετοιμασιών και των πολεμικών κινδύνων στην περιοχή. Είναι υποκρισία να λένε «εμείς δεν έχουμε ευθύνη».

Είναι ανάγκη το λαϊκό κίνημα να υπερασπιστεί την ειρήνη και να απαιτήσει καμιά ελληνική συμμετοχή στους πολεμικούς σχεδιασμούς, όχι στον αντιδραστικό άξονα με Ισραήλ και Αίγυπτο, να κλείσουν όλες οι βάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, να αποχωρήσουν οι ξένοι στρατοί και η Φρόντεξ. Να αποχωρήσει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, να μην εφαρμόσει τις αντιδραστικές συμφωνίες και να αποδεσμευτεί από την ΕΕ.

Η ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης της ΝΔ δεν στρέφεται μόνο ενάντια στους πρόσφυγες. Στρέφεται ενάντια σε όλη την εργατική τάξη και την Αριστερά. Προσπαθεί να μας διαιρέσει με τον ρατσισμό αλλά και με τον εθνικισμό, και την πολεμοκαπηλεία. Θέλει να σβήσει τη φωνή των απεργιών, όπως της μεγάλης γενικής απεργίας για το ασφαλιστικό της 18 Φλεβάρη, τις φωνές των φοιτητών και των φοιτητριών που παλεύουν ενάντια στη διάλυση των σχολών και την καταστολή. Θέλει να δέσει εργαζόμενους και νεολαία στις πολεμοχαρείς εκστρατείες για τις ΑΟΖ, τους «άξονες» με το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ, να δώσει χώρο σε ακροδεξιούς και φασίστες να παριστάνουν τους «αγανακτισμένους κατοίκους».

Δεν θα το επιτρέψουμε! Όπως δεν επιτρέψαμε να κυριαρχήσει το μίσος και το ρατσιστικό δηλητήριο το 2015 όταν οι πρόσφυγες έσπασαν τα σύνορα της Ευρώπης φρούριο με ένα μαζικό κίνημα αλληλεγγύης και εδώ και στις χώρες της Ευρώπης να τους συμπαραστέκεται. Η ρατσιστική Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας στήθηκε για να πισωγυρίσει αυτό το κίνημα.

Διεκδικούμε:

  • Σύνορα ανοιχτά σε Ελλάδα και Ευρώπη για την προσφυγιά!!
  • Άσυλο, στέγη, δωρεάν πρόσβαση σε Υγεία – Παιδεία, ίσα δικαιώματα.
  • Άμεσος απεγκλωβισμός των χιλιάδων προσφύγων από τα νησιά. Κατάργηση του αίσχους της Μόριας, ούτε κλειστά -ούτε ανοιχτά κέντρα κράτησης   να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα – φυλακές. Όχι στην χρησιμοποίηση των φαντάρων σαν δύναμη καταστολής των προσφύγων.
  • Ελεύθερη και ασφαλής μεταφορά των προσφύγων προς την ενδοχώρα, σε ανθρώπινες συνθήκες μέσα στις πόλεις. Δυνατότητα να ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν.
  • Να καταργηθούν οι ρατσιστικές συμφωνίες ΕΕ-Ελλάδας –Τουρκίας και Δουβλίνο ΙΙ και ΙΙΙ. Όχι στα ματωμένα τείχη της Ευρώπης – Φρούριο.
  • Άμεσος τερματισμός του πολέμου στη Συρία. Καμιά εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Δεν πολεμάμε για τις εξορύξεις και τις ΑΟΖ – διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών της Ελλάδας – Τουρκίας και της ευρύτερης περιοχής.

Γιατί ή θα νικήσει η αλληλεγγύη των λαών ή θα νικήσει ο φόβος και το μίσος για τον άλλον, που πάντα οδηγεί σε σκοτεινές εποχές.


Related Posts