• Πέμ, 23/04/2020 - 15:22
Αλληλεγγύη στους απεργούς συμβασιούχους της Υπηρεσίας Ασύλου Όχι στις απολύσεις μέσα στην πανδημίας!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τον απεργιακό αγώνα των συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου και τα δίκαια αιτήματά τους που ξεκίνησε με την 24ωρη απεργία στις 23/4 και συνεχίζεται από αύριο με απεργία διαρκείας. Μέσα στην κρίση από τον κορονοϊό πανδημία η κυβέρνηση Μητσοτάκη που για επικοινωνιακούς λόγους καλεί τον ιδιωτικό τομέα να μην κάνει απολύσεις, αφήνει η ίδια στον αέρα τους συμβασιούχους του δημοσίου που οι συμβάσεις εργασίας τους λήγουν τις επόμενες ημέρες.

Σαν να μην έφτανε αυτό το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ανακοίνωσε παράταση συμβάσεων εργασίας, εξαιρώντας όμως τους 20 παλαιότερους συμβασιούχους, ανάμεσά τους και την πρόεδρο του σωματείου, λίγες ώρες πριν την απεργία της Πέμπτης 23/4! Το σκληρό αυτό αντεργατικό μέτρο έχει ξεκάθαρα αντισυνδικαλιστική στόχευση!

Η κυβέρνηση επιχειρεί να διασπάσει και να τρομοκρατήσει τους συμβασιούχους, καθώς σε ένα χρόνο οι «απείθαρχοι» κινδυνεύουν με μη ανανέωση της σύμβασης, αλλά και να τιμωρήσει στο πρόσωπο της προέδρου του σωματείου τους τη συλλογική αγωνιστική τους δράση.  

Όλα αυτά δένονται με την κυβερνητική μεθόδευση να εντατικοποιηθεί η εργασία τους, ενώ με τις υποθέσεις ασύλου σε πρώτο βαθμό που εκκρεμούν κατά χιλιάδες και το πλήθος όσων αναμένουν να καταγραφούν τα αιτήματά τους, η Υπηρεσία Ασύλου χρειάζεται όχι μόνο επιπλέον προσωπικό. Στην πράξη αυτές οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα των συμβασιούχων της Υπηρεασίας Ασύλου είναι δεμένες με τη αντιπροσφυγική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, που βασίζεται στη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, ενάντια στην παροχή ασύλου και δικαιωμάτων στους πρόσφυγες.

Στηρίζουμε το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου που προχωρά σε προειδοποιητική απεργία την Πέμπτη 23/4, με προαναγγελία κλιμάκωσης αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα για την ανανέωση όλων ανεξαιρέτως των συμβάσεων. Στηρίζουμε τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, ενάντια στις απολύσεις που σε συνθήκες πανδημίας είναι πραγματικό έγκλημα.

  • Άμεση ανανέωση-παράταση των συμβάσεων εργασίας. Καμία απόλυση, ούτε τώρα ούτε μετά!
  • Να σταματήσει η ανακύκλωση της ανεργίας.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Όχι στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις! Ίση αμοιβή για ίση εργασία.
  • Όχι στην αντιπροσφυγική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ. Άσυλο, στέγη, δωρεάν πρόσβαση σε Υγεία – Παιδεία, ίσα δικαιώματα. Άμεσος απεγκλωβισμός των χιλιάδων προσφύγων από τα νησιά. -Κατάργηση του αίσχους της Μόριας, να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα – φυλακές.