• Πέμ, 21/05/2020 - 16:35
Καταγγελία για τη σύλληψη του σ. Σταμάτη Χατζηδήμου στο μετρό
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλει τη σύλληψη και δίωξη του Σταμάτη Χατζηδήμου, εργαζόμενου στην εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη, γιατί δήθεν δεν φορούσε μάσκα όταν επιβιβάστηκε στο σταθμό του μετρό στην Αγία Παρασκευή. Ο σ. Σταμάτης παραπέμπεται στο αυτόφωρο με τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της απειλής.
 
Είναι απαράδεκτη η κινητοποίηση της αστυνομίας στα ΜΜΜ για την ποινικοποίηση της μετακίνησης χωρίς μάσκα. Η κυβέρνηση της ΝΔ το πήρε "σκοινί-κορδόνι" και χρησιμοποιεί τα ΜΑΤ και την βία δια "πάσα νόσο.."..
 
Αντί να φροντίσει μα παρέχουν δωρεάν μάσκες σε αυτούς που δεν μπορούν να αγοράσουν κάθε ημέρα ή..ξεχάστηκε στέλνει την..αστυνομία.!!  Αλλά βέβαια κάπως πρέπει να..βγάλουν  οι εταιρίες των φίλων της οικογένειας Μητσοτάκη (όπως ο λαρισαίαος λάτρης της ναζιστικής ολυμπιάδας, Νταβέλης) και του Αδωνι Γεωργιάδη που στήνουν πάρτι κερδών με τις πωλήσεις μασκών και αντισηπτικών αδιαφορώντας.  
 
Η σύλληψη και η διώξη του σ. Σταμάτη, και πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις που δεν βρήκαν δημοσιότητα, είναι η συνέχεια των παραλογισμών αυτής της κυβέρνησης. Μέχρι οι Νταβέληδες να στήσουν τη φάμπρικα με τις μάσκες, ο Τσιόρδας και ο Γεωργιάδης μας λέγανε ότι όχι μόνο δεν ήταν απαραίτητες αλλά ήταν και επικίνδυνες. Ενώ η  αστυνομία ρίχνει ξύλο και χημικά στους "ανεύθυνους νεολαίους που κάνουν υπαίθρια πάρτι" στις πλατείες, όπως στην Αγία Παρασκευή, την Κυψέλη, στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ την ίδια στιγμή ο Μπακογιάννης στήνει φιέστα εγκαινιάζοντας την πλατεία Ομονοίας στο κέντρο της Αθήνας χωρίς κανένα μέτρο προστασίας του ιδίου και των εκλεκτών προσκεκλημένων του!
 
Δεν θα αφήσουμε τη κυβέρνηση να ρίξει στις πλάτες μας τη κρίση με το ιδεολόγημα της "ατομικής ευθύνης". Συνεχίζουμε τη δράση μας με την στήριξη των κινητοποιήσεων των εργαζόμενων και της νεολαίας στα νοσοκομεία, στην εκπαίδευση, στα ξενοδοχεία, στη τέχνη. 
 
Απαιτούμε τη δωρεάν χορήγηση ατομικών μέσων προστασίας για όλες και όλους.
 
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του Σταμάτη Χατζηδήμου και την αθώωση του.

Related Posts