• Δευ, 25/05/2020 - 23:17
Κάλεσμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης για την πορεία αλληλεγγύης στο Group Yorum, Τρίτη 26/5, Καμάρα, 6μμ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης στηρίζει και καλεί στην πορεία που οργανώνει η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν την Τρίτη 26/5, στις 6μμ στην Καμάρα, εκφράζοντας την στήριξή της προς τους αγωνιστές του Grup Yorum. Χαιρετίζει τον αγώνα του για την ελευθερία και την υπεράσπιση των αγώνων και του πολιτισμού των λαών της Τουρκίας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέλνει μήνυμα εργατικής διεθνιστικής αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας, τους δικηγόρους Εμπρού Τιμτίκ και Αϊτάκ Ουνσάλ και τους πολιτικούς κρατούμενους Ντιντέμ Ακμάν και Ουζγκούρ Καρακαγιά που μάχονται ενάντια στο αυταρχικό καθεστώς του Ερντογάν που συνθλίβει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες.

Σε αυτή τη μάχη θυσίασαν τη ζωή τους οι Ελίν Μπελέκ, Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ, Μουσταφά Κιοτσάκ με μαχητικότητα, αξιοπρέπεια και αυτοθυσία που άφησαν ανεξίτηλη σφραγίδα.

Καμιά θυσία δεν πάει χαμένη, ανοίγουν νέους δρόμους αντίστασης και αγώνα για  ένα μέλλον στα χέρια των εργαζομένων, των αγροτών, των νέων, των καταπιεσμένων λαών της Τουρκίας.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους αγωνιστές που βάζουν τα σώματα τους μπροστά και παλεύουν μέσα από τις φυλακές για:

·         Να γίνουν άμεσα δεκτά τα αιτήματα του Grup Yorum.

·         Να αφεθούν ελεύθεροι οι δικηγόροι του Λαού.

·         Να αρθεί το καθεστώς αδικίας στις πολιτικές διώξεις.

·         Να ακυρωθούν όλες οι άδικες ποινές που δόθηκαν ως αποτέλεσμα των εκδικητικών δικών και να αρθούν τα εμπόδια που μπαίνουν στο δικαίωμα της δίκαιης εκδίκασης όπως είναι οι κρυφοί μάρτυρες.