• Πέμ, 23/07/2020 - 08:34
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Έβρου: Έξω οι φονιάδες από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Έξω οι φονιάδες από το λιμάνι.
Ειρήνη των λαών, με έξοδο από ΝΑΤΟ και πολεμικούς άξονες.
Πάλη για αποτροπή του πολέμου, την ήττα της πολεμικής εθνικιστικής υστερίας
 
Καθώς οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί εντείνονται η Αλεξανδρούπολη βρίσκεται σε στο επίκεντρο των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών και μετατρέπεται σε βάση πολέμου και θανάτου.  Αυτές τις  μέρες  χιλιάδες στρατιωτών και εξοπλισμός βρίσκεται στο λιμάνι της πόλης που στα πλαίσια της  άσκησης "ATLANTIC RESOLVE 2020".
Η δημιουργία βάσης του ΝΑΤΟ στο λιμάνι  εντάσσεται στα γενικότερα πλαίσια της πρόσδεσης του ελληνικού κράτους στο άρμα του βορειοατλαντικού ιμπεριαλισμού. Στα 70 χρόνια από την ίδρυσή του, το ΝΑΤΟ, όπου έβαλε τα χέρια του τα έβαψε με αίμα (Γιουγκοσλαβία, Μέση Ανατολή ). Τέτοια είναι η φύση του εξάλλου ως οργανισμός ολοκλήρωσης του «δυτικού» Ιμπεριαλισμού. Βάση του ΝΑΤΟ στην Αλεξανδρούπολη σημαίνει συμμετοχή μας στους πολέμους στη γειτονιά μας αλλά δυνητικά και πόλεμος στο σπίτι μας σε ενδεχόμενο γενικευμένης σύρραξης. 
Την ίδια στιγμή οξύνεται η αντιπαράθεση Ελλάδας και Τουρκίας για την  οικονομική εκμετάλλευση πόρων (υδρογονάνθρακες) και δρόμων (αγωγοί μεταφοράς) στις διεθνείς θάλασσες (που ήδη έχουν μοιραστεί σε πολυεθνικές εταιρείες...). Ο επικίνδυνος ανταγωνισμός αφορά τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και πολυεθνικές εξόρυξης, τις αστικές τάξεις Ελλάδας-Τουρκίας και άλλων χωρών και όχι τους λαούς που γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης, χειραγώγησης και αναλώσιμα υλικά πολέμου και εθνικιστικής τύφλωσης. Kαλλιεργούν εθνικισμούς, μίσος μεταξύ των λαών και γενικότερα ένα κλίμα πολεμοκαπηλείας  εξυπηρετώντας τις επιδιώξεις του κεφαλαίου που θέλει τους λαούς «έτοιμους» να αλληλοσφαγιαστούν για τα πετρέλαια των πολυεθνικών, τις ΑΟΖ και τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.
 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Έβρου  στηρίζει και καλεί στην αντιπολεμική κινητοποίηση σήμερα Πέμπτη 23/7 στις 7.30μμ στην πλατεία Φάρου  ενάντια στη δημιουργία βάσης του ΝΑΤΟ στην πόλη μας, ενάντια σε ιμπεριαλισμό και πόλεμο, ενάντια στον εθνικισμό. 
 
Έξω οι φονιάδες από το λιμάνι. 
Ναι στην Ειρήνη των λαών, με έξοδο από ΝΑΤΟ και πολεμικούς άξονες. 
Πάλη για αποτροπή του πολέμου, την ήττα της πολεμικής εθνικιστικής υστερίας Να κλείσουν οι αμερικανικές βάσεις. Αγωνιζόμαστε για ανάπτυξη μαζικού κινήματος ενάντια στον πόλεμο, για την ειρήνη, τα δημοκρατικά δικαιώματα, την κυριαρχία των λαών ενάντια στα ιμπεριαλιστικά δεσμά και τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς των αστικών τάξεων στην περιοχή.
 
 
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 
Τ.Ε. ΕΒΡΟΥ