• Παρ, 26/03/2021 - 09:48
Κάλεσμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ανατολικής Αττικής σε συγκέντρωση, Σάββατο 27/3 (Πλ.Παλλήνης)

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27/3  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ (1ο Δημοτικό),  12:00

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας η κοινωνία βρίσκεται στη δίνη που προκαλεί η χρεοκοπημένη και εγκληματική πολιτική της ΝΔ για την αντιμετώπισή της. Έχουν αφήσει το δημόσιο σύστημα υγείας χωρίς το αναγκαίο προσωπικό, χωρίς τις αναγκαίες ΜΕΘ και μέσα ατομικής προστασίας, χωρίς οργανωμένα τεστ και ιχνηλάτηση. Ο εμβολιασμός καθυστερεί τραγικά λόγω της κερδοσκοπίας των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών και του "εθνικισμού των εμβολίων" που βασιλεύει στην ΕΕ. Την ίδια ώρα ο κορονοϊός σαρώνει την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα στη δουλειά, στο λεωφορείο, στα μικρά διαμερίσματα, στα στρατόπεδα, τα γηροκομεία, τις δομές των προσφύγων. Αυξάνει ο κόσμος που διασωληνώνεται εκτός ΜΕΘ ή μένει και πεθαίνει αβοήθητος.

Το κεφάλαιο βρήκε την ευκαιρία για να επιβάλλει την υπερεκμετάλλεση με την τηλεργασία, να χτυπήσει τα εργασιακά δικαιώματα, να κάνει πιο ταξικό το σχολείο και το πανεπιστήμιο με την τηλεκπαίδευση, να χτυπήσει τη φτωχομεσαία αγροτιά, τους αυτοπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες. Νομοθετεί σειρά αντιδραστικών μέτρων, όπως την απαγόρευση των διαδηλώσεων, την εισβολή της επιχειρηματικότητας στα ΑΕΙ που θέλει να την επιβάλλει με την πανεπιστημιακή αστυνομία, ενώ ετοιμάζει νέα χτυπήματα στα εργασιακά, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό.

Τα απανωτά λοκ ντάουν δεν προστατεύουν την εργαζόμενη πλειοψηφία από τον κορονοϊό, αλλά την αντιλαϊκή πολιτική από τις κοινωνικές αντιδράσεις. Επιχειρούν να βάλουν τη νεολαία στο γύψο με κλειστά σχολεία, πανεπιστήμια, πλατείες, πνίγοντας τη νέα γενιά με τις απαγορεύσεις και τη μιζέρια του σπίτι-δουλειά. Θέλουν να βάλουν ακόμα και τις γειτονιές σε μόνιμη επιτήρηση της αστυνομίας με τον αστυνόμο υπέρτατη αρχή.

Φορτώνουν στις πλάτες του λαού και των εργαζομένων το κόστος της διπλής υγειονομικής και κοινωνικής κρίσης, διαγράφουν το μέλλον της νεολαίας. Η Ε.Ε. απαγορεύει τις μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών αλλά και στο εσωτερικό η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι μόνη σε αυτή την καταστροφική επιλογή: Έχει μαζί της τα μεγάλα συμφέροντα, τα ΜΜΕ του κατεστημένου, αλλά και το επίσημο πολιτικό σύστημα, ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ-Βελόπουλο. Γι’ αυτό είναι εχθρικοί στις λαϊκές κινητοποιήσεις.

 Ο σοκαριστικός, άγριος και απρόκλητος ξυλοδαρμός πολίτη στην Νέα Σμύρνη, οι κουκουλοφόροι ασφαλίτες που συλλαμβάνουν φοιτητές στο ΑΠΘ, οι επιθέσεις σε Χαλάνδρι, Πετράλωνα, Πανόρμου κ.α. αποτελούν καθημερινά στιγμιότυπα του κυβερνητικού αυταρχισμού και της κρατικής καταστολής.

Λέμε «Ως εδώ!» στον κρατικό αυταρχισμό και την καταστολή, να διεκδικήσουμε την ελευθερία και τα δικαιώματά μας σε όλες τις γειτονιές!

Οι μεγάλες κινητοποιήσεις που γίνονται σε δεκάδες πόλεις της χώρας και σε πολλές γειτονιές της Αθήνας είναι ένα, ξεκάθαρο μήνυμα μαζικής καταδίκης από τον λαό και την νεολαία του βάρβαρου αυταρχισμού και της χρεοκοπημένης πολιτικής, που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, στην αντιμετώπιση της πανδημίας και της φτώχιας.

Συνεχίζουμε. Με συλλογικό αγώνα απαιτούμε:

  • Άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών χωρίς αποζημίωση στους κλινικάρχες. Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό. Προσλήψεις στο ΕΣΥ, άνοιγμα νοσοκομείων και ΜΕΘ.
  • Έξω η αστυνομία και τα ΜΑΤ από τις γειτονιές και τις πόλεις μας. Άμεση διάλυση των ΜΑΤ, της ομάδας ΔΕΛΤΑ και των δυνάμεων καταστολής.
  • Να σταματήσουν οι διώξεις και να αποσυρθούν οι κατασκευασμένες κατηγορίες στους συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις.
  • Αυστηρά μέτρα στους χώρους εργασίας και άμεση ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, ώστε να μην είναι χώροι υπερμετάδοσης κορωνοϊού.
  • Να μην περάσει η νέα αντεργατική και αντιασφαλιστική επιδρομή. Κάτω τα χέρια απ’ το 8ωρο. Όχι στην πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της ανεργίας.
  • Να καταργηθούν οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις και τα πρόστιμα, που όπως έχει αποδειχθεί δεν έχουν καμία υγειονομική αξία. Να διαγραφούν όλα τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε αγωνιστές και στα φτωχά λαϊκά στρώματα.