• Κυρ, 13/11/2022 - 20:52
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποχαιρετά το σύντροφο και ιδρυτικό της μέλος Λουκά Παναγιωτόπουλο.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποχαιρετά το σύντροφο και ιδρυτικό της μέλος Λουκά Παναγιωτόπουλο.

Ο σύντροφος Λουκάς, συνδικαλιστής οικοδόμος, μέλος της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ήδη από την ίδρυσή της), δεν είναι πια μαζί μας. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συντρόφους και τις συντρόφισσες της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, καθώς και τους οικείους του.

Καταγόμενος από προλεταριακή οικογένεια, πέρασε έφηβος στις γραμμές της ΚΝΕ και εξελίχθηκε σε σημαντικό συνδικαλιστή ανάμεσα στους οικοδόμους ήδη από νεαρή ηλικία. Οι θεωρητικές του αναζητήσεις και η αναμέτρησή του με τα μεγάλα ερωτήματα της εποχής τον έστρεψαν μακριά από το ΚΚΕ και τον οδήγησαν στην πάλη πρώτα μέσα από τις γραμμές του Ξεκινήματος και αργότερα μέσα από το χώρο της «εκτός των τειχών» αριστεράς.  Με τη διαδρομή του μέσα από την άκρα αριστερά τα δύσκολα χρόνια των δεκαετιών του ’80 και του ’90 κράτησε ψηλά τη σημαία του αντικαπιταλιστικού και διεθνιστικού αγώνα. Τάχτηκε με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την αρχή και αποτέλεσε ένα από τα πιο δραστήρια μέλη της Τοπικής Επιτροπής Ιλίου-Καματερού-Αγίων Αναργύρων.

Θα τον θυμόμαστε πάντα για την ειλικρίνεια, τη μαχητικότητα, τη συντροφικότητα και την καλή του διάθεση, που πάντα γέμιζε ενέργεια και ενέπνεε τους ανθρώπους γύρω του.

Η κηδεία του συντρόφου θα γίνει αύριο, Δευτέρα, 14/11, 13:00 στην Άσκρη Θηβών Βοιωτίας.