• Πέμ, 25/10/2012 - 20:30
Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου, 25/10

Το Μνημόνιο με όπλο το ρατσισμό κυβέρνησης-παρακράτους χτυπάει τους παιδικούς σταθμούς, οι Νεοναζί της Χρυσής Αυγής απειλούν εκπαιδευτικούς, μαθητές και φοιτητές.

 

Κοινωνικές υπηρεσίες για όλα τα παιδιά, Κοινωνικές παροχές για όλους τους νέους!

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ υλοποιώντας το Μνημόνιο, χτυπάει τις κοινωνικές υπηρεσίες, αφήνοντας χιλιάδες παιδιά χωρίς πρόσβαση σε δημόσιο δωρεάν παιδικό σταθμό, με τις υπηρεσίες που τους αξίζουν. Μπροστά σε αυτή τη δραματική κατάσταση για να αθωώσει το Μνημόνιο, αλλά και για προπαγανδίσει έναν κοινωνικό εμφύλιο που τη βολεύει, προωθεί τη σύγκρουση μεταξύ των θυμάτων της πολιτικής της για να μοιραστούν τις θέσεις στους παιδικούς σταθμούς που απομένουν και στην δεινή κατάσταση που τους έχουν οδηγήσει.

Η στοχοποίηση των παιδιών των μεταναστών απαλλάσσει από τις ευθύνες κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και κυρίως οδηγεί στην εγκατάλειψη της διεκδίκησης όσων δικαιούνται τα παιδιά. Αυτή η κοινωνικά βάρβαρη πολιτική που επιστρατεύει το ρατσισμό για να επιβληθεί, δείχνει και το μέγεθος της προδοσίας κάθε έννοιας Αριστεράς από τη ΔΗΜΑΡ που συμμετέχει στην κυβέρνηση μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτό το δρόμο ο υπουργός εσωτερικών Στυλιανίδης με εγκύκλιο ζητάει από τους δήμους καταλόγους με τα παιδιά μεταναστών, την ίδια μέρα που το ζήτησε με επίκαιρη ερώτηση ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώταρος. Και ένας μεγάλος αριθμός των, κατά τα άλλα δήθεν διαμαρτυρόμενων για την Κυβερνητική πολιτική, δημάρχων της Κρήτης, σπεύδει να ανταποκριθεί πάραυτα.

Καταγγέλουμε την Περιφέρεια Κρήτης για την απαράδεκτη προώθηση του εγγράφου Στυλιανίδη στους Δήμους της Κρήτης, καθώς και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και του δημάρχου Ηρακλείου, κ. Κουράκη που έσπευσαν να στείλουν τον κατάλογο στο υπουργείο εσωτερικών, εντός 24 ωρών από τότε που ζητήθηκε!!!

Καλούμε όλο το συνδικαλιστικό κίνημα να βάλει τέλος σε αυτή την παράνοια και χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους στον Ο.Τ.Α. για την στάση τους στο θέμα αυτό, που ζήτησαν την απόσυρση του εγγράφου Στυλιανίδη, να μη δοθούν τα στοιχεία που ζητήθηκαν και να ενισχυθούν οι παιδικοί σταθμοί.

Επειδή όμως «τρώγοντας έρχεται η όρεξη» οι Χρυσαυγίτες, αφού απειλούν καθημερινά αντιφασίστες μαθητές και καθηγητές, προσπαθώντας να προωθήσουν τη ρατσιστική ατζέντα τους στα σχολεία, έβαλαν στο στόχαστρο τώρα τους αλλοδαπούς σπουδαστές που διαμένουν σε Φοιτητικές Εστίες, ζητώντας στοιχεία μέσω του βουλευτή τους Ηλιόπουλου από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Τα παραπάνω γεγονότα δεν είναι τυχαία. Η «ανακατάληψη των πόλεων» στην οποία καλούσε προεκλογικά ο Σαμαράς, μπορεί να αρχίσει από τους Παιδικούς σταθμούς και τις Φοιτητικές Εστίες για να οδηγήσει στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Ακροδεξιού Δένδια, υπό την καθοδήγηση του οποίου τα ένστολα τάγματα εφόδου, αποτελούμενα τουλάχιστον κατά το ήμισυ, σύμφωνα με επίσημα εκλογικά στοιχεία, από ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής έχουν κυριολεκτικά «ξεσαλώσει», πνίγοντας στο αίμα και τα δακρυγόνα, μετανάστες, αριστερούς και κάθε διαμαρτυρόμενο ενάντια στις σφαγιαστικές πολιτικές των Ε.Ε-Δ.Ν.Τ- Ε.Κ.Τ και των κυβερνητικών εντολοδόχων τους, όταν δεν λειτουργούν ως προσωπική security του Μπόμπολα και των αλλοδαπών χρυσοθήρων.

Είναι ώρα του λαϊκού κινήματος να διεκδικήσει όσα ανήκουν στο λαό, όσα έχει πληρώσει ήδη πολύ ακριβά. Αυτοί που διώχνουν σήμερα το παιδί του μετανάστη θέλουν να νομιμοποιήσουν τη βαρβαρότητα ότι δεν έχουν όλοι δικαιώματα. Αύριο θα είναι οι φτωχοί, οι αριστεροί, όσοι δεν έχουν «μέσον», όπως γινόταν στη Χούντα και σε άλλες σκοτεινές εποχές. Τη λύση στα προβλήματα της κοινωνίας δεν θα τη φέρουν ούτε οι ένοχοι που τα δημιούργησαν ούτε οι μπράβοι της ακροδεξιάς. Ο οργανωμένος λαός θα διασφαλίσει και τις δημοκρατικές ελευθερίες και θα παλέψει για τα δικαιώματά του ανατρέποντας την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και την κυριαρχία του κεφαλαίου.