• Τρί, 27/11/2012 - 09:55
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου : Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στα προγράμματα ΚΟΧ μέσω της ΜΚΟ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ»

Ο εργασιακός Μεσαίωνας δεν θα περάσει!

 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει και καλεί όλο το Λαό να σταθεί αλληλέγγυος στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα προγράμματα Κοινωφελούς εργασίας ΚΟΧ, για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων χρημάτων τους, καθώς και την αποπληρωμή του συνολικού ποσού των 3125€, για 5 μήνες εργασία για κάθε εργαζόμενο χωρίς καμία μείωση. Είμαστε μαζί τους στον δίκαιο αγώνα, καθώς και στην οργάνωση και τη δημοκρατική διαδικασία λήψης αποφάσεων για τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις.

 

Η κυβέρνηση της τρόικας ενώ αδιαφορεί για την έγκαιρη πληρωμή των 625€/μήνα στους εργαζόμενους της «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ», με ταχύτητα αστραπής ψηφίζει την κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων, και συνεχώς φορτώνει νέα χαράτσια και φόρους στο λαό. Η Ευρωπαϊκή ένωση, η κυβέρνηση και η εργοδότες προωθούν την κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος  μέσω οργανώσεων σαν την «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ» που δρούνε όπως οι παλιοί δουλέμποροι. Εξάλλου πρέπει να σημειώσουμε ότι η «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ» αποτελείται από ενώσεις εργοδοτικών οργανώσεων όπως .η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ, ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ, η  ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ, και άλλοι, που επιθυμούν διακαώς χαμηλά μεροκάματα για τους εργαζόμενους προκειμένου να βγάζουν περισσότερα κέρδη. Δεν είναι τυχαίο ότι στην προκήρυξη των θέσεων της «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ»  αναγράφεται ότι οι εργαζόμενοι θα αμείβονται «κατά παρέκκλιση των νόμιμων αμοιβών που προβλέπονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις οικείες συλλογικές συμβάσεις». Να ποιοι είναι οι πραγματικοί στόχοι των κυβερνήσεων, της ΕΕ, του ΔΝΤ και της πλουτοκρατίας: Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα, άνεργοι για μεγάλα διαστήματα που θα χρησιμοποιούνται από ΜΚΟ Οργανώσεις ως ένα φθηνό εργατικό δυναμικό, για να μπορούν οι καπιταλιστές να βγάζουν όλο και μεγαλύτερα κέρδη .

 

Το Εισηγητικό Σημείωμα ( Σεπτέμβριος 2012) για την αναθεώρηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», στο οποίο εντάσσονται οι δραστηριότητες της «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ», γράφει ξεκάθαρα ότι πλεονέκτημα του προγράμματος αποτελεί η  «Δημιουργία θεσμικού πλαισίου για την υλοποίηση μεγάλης κλίμακας επενδύσεων (fast track)», δηλαδή οι Γερμανοί και οι Έλληνες καπιταλιστές που αγοράζουν για ένα κομμάτι ψωμί τη χώρα μας, (ΔΕΗ ΟΤΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ κλπ), να μπορούν να νοικιάζουν από οργανώσεις σαν την «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ» φθηνούς σκλάβους χωρίς δικαιώματα, προκειμένου οι επενδύσεις τους να αποφέρουν πολύ μεγάλα κέρδη. Ετσι οι εργαζόμενοι κινδυνεύουμε απ τη μια πλευρά να μείνουμε χωρίς πρόσβαση σε βασικά αγαθά γιατί δεν θα έχουμε να πληρώσουμε το ακριβό ηλεκτρικό ρεύμα και τα ιδιωτικά νοσοκομεία και σχολεία, και από την άλλη όταν βρίσκουμε δουλεια να είμαστε υποταγμένοι σκλάβοι με μεροκάματα πείνας. Όμως «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο»! Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε πρόβατα που θα πάμε για σφαγή με σκυμμένο το κεφάλι!

 

Να ενώσουμε τώρα τις δυνάμεις μας εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, άνεργοι και μερικώς απασχολούμενοι, νέοι και νέες, Έλληνες και μετανάστες εργάτες ενάντια στον κοινό εχθρό : τους καπιταλιστές που θέλουν μας στύβουν σαν λεμονόκουπες και μετά να μας πετάνε στα σκουπίδια της ανεργίας.

Σε αυτό το μεγάλο αγώνα για το δίκιο μας, πρέπει να ενωθούμε όλες οι δυνάμεις του εργατικού κινήματος προωθώντας την δημοκρατία των εργατικών συνελεύσεων και του συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων, κόντρα στον υποταγμένο κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Καλούμε τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ που καταγγέλλουν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ότι δήθεν εμποδίζουν τη συζήτηση των εργαζομένων της «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ»  με μέλη του ΠΑΜΕ, να σταματήσουν τη γκρίνια και να συμβάλουμε όλοι χωρίς αποκλεισμούς σε ένα ανεξάρτητο από την κυβέρνηση και τους εργοδότες κέντρο αγώνα, με αιρετούς και ανακλητούς εκπροσώπους εργατικών συνελεύσεων και σωματείων για να σηκώσει επιτέλους κεφάλι το εργατικό κίνημα.

 

Όποιος τον αγώνα δε μοιραστεί , θα μοιραστεί την ήττα!

 

►Κάτω τώρα η τρικοματική κυβέρνηση και τα μνημόνια  - έξω η τρόικα από την Ελλάδα!

 

►Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αμοιβή που να καλύπτει τις ανάγκες μας. Η εργασία είναι δικαίωμα όλων!  Αξιοπρεπές Επίδομα ανεργίας και πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις μέχρι να βρουν δουλειά. Την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος δεν τη δημιούργησαν οι εργαζόμενοι αλλα τα παραγεμεισμένα σεντούκια των καπιταλιστών που κατακλεύουν τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι.

 

►Παύση πληρωμών του χρέους και οριστική διαγραφή του, για να βρεθούν χρήματα για τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους!.

 

►Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων κάτω από εργατικό έλεγχο ώστε να εργαζόμαστε όλοι για τις κοινωνικές ανάγκες, χωρίς ανεργία, και όχι για να αυξάνονται τα κέρδη των εργοδοτών και του κεφαλαίου. Η εξουσία να περάσει στους εργαζόμενους!

 

Μπορούμε να τους νικήσουμε. Εμείς παράγουμε τον πλούτο τους. Ήρθε η ώρα να πάρουμε τη ζωή μας πίσω.

 

Παλλαϊκός ξεσηκωμός για την ανατροπή!

 

Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων της ΜΚΟ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ»