• Δευ, 24/12/2012 - 18:16
Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ξάνθης για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο xanadu

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 22 Δεκέμβρη δέχτηκε επίθεση ο κοινωνικός χώρος xanadu στην Ξάνθη. "Άγνωστοι"  αφού διέρρηξαν την πόρτα έβαλαν φωτιά στον χώρο της κουζίνας με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλες ζημιές στο εσωτερικό. Η επίθεση αυτή κάθε άλλο παρά έκπληξη αποτελεί αφού ουσιαστικά η ΧΑ Ξάνθηςμε ανακοίνωση της που είχε δημοσιοποιήσει στις 19 Νοεμβρίου είχε απειλήσει και ταυτόχρονα ανακοινώσει (ουσιαστικά) το χτύπημα της στον συγκεκριμένο χώρο.

Η επίθεση αυτή χρονικά μόνο τυχαία δεν είναι. Μια μέρα μετά την εισβολή στην βίλα Αμαλίας στην Αθήνα, κράτος και παρακράτος χέρι χέρι προχωράνε όλο και πιο πολύ στο δρόμο του ολοκληρωτικού αυταρχισμού. Μας θέλουν μόνους, απελπισμένους και αβοήθητους, μακριά από συλλογικές διαδικασίες. Μας θέλουν άθροισμα πολιτών και όχι κοινωνία. Στοχεύουν στο "ξεκαθάρισμα" της κοινωνίας από συλλογικότητες που μάχονται το ρατσισμό και την ξενοφοβία και υπερασπίζονται την ελευθερία και την αυτοοργάνωση .

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει τις παρακρατικές επιχειρήσεις και στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό του στεκιού που χτυπήθηκε. Το δυνάμωμα του αγώνα, η οργάνωση των εργαζομένων και της νεολαίας είναι αυτή που μπορεί να αποτρέψει την περαιτέρω τρομοκράτηση όσων αγωνίζονται, την αυταρχικοποίηση και καταστολή αλλά και να στείλει από εκεί που ήρθαν αυτούς που τις χρησιμοποιούν ως τελευταία σανίδα σωτηρίας τους: τη σύγχρονη χούντα κυβέρνησης - τρόικας - κεφαλαίου.

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ξάνθης

22/12/2012