• Σάβ, 19/01/2013 - 23:15
Κάλεσμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αργολίδας στο Αντιφασιστικό συλλαλητήριο του Ναυπλίου, Κυριακή 20/1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
«ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ»

Ναύπλιο, 19 Ιανουαρίου 2013

Τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Ναύπλιο έρχονται λίγες ημέρες μετά την εν ψυχρώ άγρια ρατσιστική δολοφονία ενός 27χρονου εργάτη μετανάστη τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Αθήνα από νεαρούς ακροδεξιούς. Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα στο σπίτι του ενός βρέθηκαν 50 φυλλάδια της Χρυσής Αυγής και μια σειρά από ειδικού τύπου δολοφονικά αντικείμενα.
Το γεγονός αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, και δεν ξάφνιασε κανένα, αλλά αντίθετα ήρθε να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το χαρακτήρα των φασιστικών πολιτικών πρακτικών της Χρυσής Αυγής.
Η φασιστική και ρατσιστική ιδεολογία πάνω στην οποία στήθηκε το ακροδεξιό αυτό μόρφωμα βρήκε πρόσφορο έδαφος στο ιδεολογικό κενό και την έλλειψη κοινωνικής πολιτικής που ακολούθησε η κατάρρευση του σάπιου πολιτικού κατεστημένου. Βασισμένη στη μισαλλοδοξία και το φανατισμό για ότι διαφέρει από τη δική τους αντίληψη για την κανονικότητα, η πολιτική ατζέντα της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε με τη στοχοποίηση των μεταναστών, για να προχωρήσει αναγκαστικά στους μη καθαρούς Έλληνες, στις μειονότητες, στα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες, στους τοξικομανείς, στους ομοφυλόφιλους, στις εργαζόμενες γυναίκες, στους δημοκράτες, στους αριστερούς, στους αναρχικούς, στους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, και σε όσους δε συμφωνούν με το ακροδεξιό τους παραλήρημα.
Το δήθεν πατριωτικό τους προφίλ, εξωραϊσμένο από τα κυρίαρχα ΜΜΕ και με την υποστήριξη της μνημονιακής κυβέρνησης, δεν άργησε να αποκαλυφθεί με την προδοτική τους στήριξη στο οικονομικό σκέλος του καταστροφικού Μνημονίου, τη συμφωνία τους στο ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας, στο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας, στις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, και την καταψήφιση της πρότασης για σύσταση διερευνητικής επιτροπής της «Λίστας Λαγκάρντ».
Τα γεγονότα αυτά, σε συνδυασμό με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής στους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες του ελληνικού λαού και της νεολαίας του, έρχεται να αποδείξει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το ρόλο της σε μαντρόσκυλο του καπιταλιστικού συστήματος απέναντι στους ταξικούς και λαϊκούς αγώνες. Μπροστά στο φόβο της λαϊκής οργής, η ξεπουλημένη μνημονιακή κυβέρνηση χρησιμοποιεί τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής ως μέσω εμπέδωσης του φασισμού στην κοινωνική καθημερινότητα, προκειμένου να αναβαθμίζει τον αυταρχισμό και την καταστολή απέναντι στην πολιτική ανυπακοή.
Οι φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις τους στην περιοχή της Αργολίδας, σε συνδυασμό με τις απειλές τους σε αγωνιστές και πολίτες της περιοχής, έρχονται να επιβεβαιώσουν τον προδοτικό χαρακτήρα των πολιτικών τους πρακτικών λειτουργώντας διασπαστικά και αποπροσανατολιστικά από την αναγκαία αγωνιστική ενότητα και αλληλεγγύη που χρειάζεται ο αργολιδιώτικος λαός απέναντι στη βαρβαρότητα και την εξαθλίωση των μνημονίων.
Η ύπαρξη γραφείων της Χρυσής Αυγής στην πόλη του Ναυπλίου, και ιδιαίτερα στην προσφυγική λαϊκή συνοικία της Πρόνοιας, προσβάλει την ιστορία της πόλης μας, και τους νεκρούς αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και της Ακροναυπλίας που την απελευθέρωσαν από τους Γερμανούς και Έλληνες «ομοϊδεάτες» τους.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ καλεί τους δημοκρατικά σκεπτόμενους πολίτες της περιοχής να δώσουν δυναμικά το παρών στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ του ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ - ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ - ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ - ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ - ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στις 2μμ


Related Posts