ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Δελτίο Τύπου ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής

  • Τρί, 17/04/2018 - 20:00

Για ακόμη μία φορά, γίναμε μάρτυρες της ακραίας βίας και καταστολής της κυβέρνησης απέναντι στους αγωνιστές του κινήματος της Χαλκιδικής. Την Κυριακή 15 Απρίλη, στον Κάκαβο, στις Σκουριές, η αστυνομία έδρασε με τον γνώριμο τρόπο σαν ιδιωτική security της Eldorado και του Μπόμπολα. Χτυπώντας τους διαδηλωτές με σκοπό τον τραυματισμό και χρησιμοποιώντας χημικά και κρότους λάμψης, απέκλεισε τους αγωνιζόμενους κατοίκους, χιλιόμετρα μακριά από τις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός. Αποτέλεσμα της αναίτιας και σκληρής βίας, της κυβερνητικής καταστολής, ήταν 6 τραυματίες, οι περισσότεροι με τραύματα στο κεφάλι, μεταξύ των οποίων και το μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μ.Κ..

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής: Στις 9 Νοέμβρη όλοι στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

  • Τετ, 08/11/2017 - 20:11

Στις 9 Νοέμβρη ξεκινά η δίκη 21 αγωνιστών του κινήματος της Χαλκιδικής, για την υπόθεση εμπρησμού στο εργοτάξιο των Σκουριών. Η υπόθεση αυτή στάθηκε ως αφορμή για να στηθεί μία βιομηχανία διώξεων απέναντι στο κίνημα της Χαλκιδικής, για να τρομοκρατηθούν οι αγωνιστές, για να κατασταλούν δικαιώματα και ελευθερίες, για να στηθεί ένας μηχανισμός ενάντια σε κάθε ενεργό πολίτη που αντιστεκόταν στην καταστροφή του τόπου του.

Ανακοίνωση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής 19/9

  • Τρί, 19/09/2017 - 15:51

Στις 20 και 21 Δεκεμβρίου συνεχίζονται άλλες δύο δικαστικές περιπέτειες για τους αγωνιστές του κινήματος της Χαλκιδικής. Στις 20 Σεπτέμβρη εκδικάζεται η υπόθεση για τα γεγονότα του Δημαρχείου και στις 21 η υπόθεση για το λάκκο Καρατζά. Και στις 20 και στις 21 και όσο χρειαστεί πρέπει να είμαστε όλοι δίπλα στους συναγωνιστές του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Όλοι στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής : Για τα τελευταία γεγονότα στη Χαλκιδική

  • Τρί, 12/09/2017 - 21:52

Σε μία πολύ κομβική περίοδο, έρχεται μία σειρά ανακοινώσεων, συνεντεύξεων και διασαφηνίσεων από πλευράς Eldorado, με άμεσους και έμμεσους εκβιασμούς προς πάσα κατεύθυνση αλλά και με ξεκάθαρα μηνύματα. Είναι η τρίτη φορά που απειλή με αναστολή εργασιών τα τελευταία δύο χρόνια.

Χαλκιδική: Η μεγάλη των δικαστών σχολή

  • Τετ, 31/05/2017 - 11:49

Η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή. Βλέπει ξεκάθαρα, κρίνει και διαλέγει πλευρά. Συνήθως η ζυγαριά δε γέρνει προς το μέρος του καταπιεσμένου, του αδύναμου ή του αγωνιστή. Ειδικά, όμως, όταν από τη μία βρίσκεται μία από τις ισχυρότερες πολυεθνικές – στην οποία συμμετέχει ο μεγαλύτερος, ίσως, εκπρόσωπος του εγχώριου κεφαλαίου – και από την άλλη έχουν στριμώξει, οι κυβερνήσεις από το 2009 έως και σήμερα, εκατοντάδες αγωνιστές, τότε δεν υπάρχει ούτε ζυγαριά, ούτε μέτρα, ούτε σταθμά. Υπάρχει μόνο εκφοβισμός, τρομοκρατία και παραλογισμός.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής : Κράτος και παρακράτος χτυπούν τους αγωνιστές

  • Δευ, 24/04/2017 - 21:52

Στη Χαλκιδική, γίναμε και πάλι μάρτυρες, της συνδυαστικής βίας, κράτους και παρακράτους. Τις ίδιες μέρες που τα ΜΑΤ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, λειτουργούν ως προσωπική φρουρά των μηχανημάτων της Eldorado, παρακρατικοί μπράβοι της εταιρείας συνεχίζουν τους τραμπουκισμούς και τις προσπάθειες εκφοβισμού των αγωνιστών.
 

ΤΕ Χαλκιδικής : Στις 13 Μάρτη όλοι στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

  • Σάβ, 11/03/2017 - 23:13

 

Καλούμε όλους να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα της Χαλκιδικής και να συμπαρασταθούν στους αγωνιστές.

Καλούμε όλους στις 13 Μάρτη στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για να δηλώσουμε ότι δε μένει κανένας μόνος του.

Καταγγελία ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής για τον ξυλοδαρμό συναγωνιστή

  • Σάβ, 18/02/2017 - 19:54

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό του συναγωνιστή Σ.Μ. από τραμπούκο της  Eldorado , το βράδυ της Πέμπτης 16/2 στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής. Δεν είναι τυχαίο ότι ο δράστης είναι ο εκλεκτός της διοίκησης της Ελληνικός Χρυσός για τις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής, τον οποίο τοποθέτησε για να δώσει «γραμμή στήριξης» σε συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο στις πρόσφατες εκλογές

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής : Νέο Χαράτσι για τους Πολυγυρινούς

  • Τρί, 09/08/2016 - 12:46

Εδώ και λίγες μέρες, οι κάτοικοι Πολυγύρου έλαβαν ένα «ραβασάκι» από την δημοτική αρχή. Ένα πανηγυρικό μήνυμα για την ολοκλήρωση του νέου συστήματος ύδρευσης με μόνη εκκρεμότητα την ξεχωριστή σύνδεση σε κάθε σπίτι. Η τελευταία φράση του μηνύματος, ακριβώς όπως οι εταιρείες βάζουν τα «ψιλά γράμματα», έρχεται να αναστατώσει την κοινωνία του Πολυγύρου. «Σημειώνεται ότι οι συνδέσεις θα γίνουν με δαπάνες των πολιτών γιατί δεν πληρώνονται από τον φορέα χρηματοδότησης». Με την δικαιολογία ότι αυτή η σύνδεση δεν προβλέπεται στη σύμβαση, της οποίας την ευθύνη είχε και έχει ο Δήμος, καλούν όλους μας να πληρώσουμε άλλο ένα χαράτσι.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής : Νομιμοποίηση της παρανομίας

  • Παρ, 01/04/2016 - 20:26

  Τις τελευταίες μέρες, δημοσιεύονται συνεχώς νέες αποφάσεις με αδειοδοτήσεις για την Ελληνικός Χρυσός-ElDorado και τον Μπόμπολα. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε στην πλήρη και μόνιμη νομιμοποίηση του εγκλήματος στις Σκουριές, ως γνήσιος συνεχιστής των αντιδραστικών κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Μόνο 10 μέρες (15-24 Μάρτη) της χρειάστηκαν για να μη λήξει το εκβιαστικό τελεσίγραφο του Wright στον Σκουρλέτη, αποδεικνύοντας και πάλι πως οι εκβιασμοί του κεφαλαίου πιάνουν τόπο και μάλιστα μετατρέπονται σε πολιτική γραμμή της κυβέρνησης.

Σελίδες