• Τρί, 17/04/2018 - 20:00
Δελτίο Τύπου ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής

 

Για ακόμη μία φορά, γίναμε μάρτυρες της ακραίας βίας και καταστολής της κυβέρνησης απέναντι στους αγωνιστές του κινήματος της Χαλκιδικής. Την Κυριακή 15 Απρίλη, στον Κάκαβο, στις Σκουριές, η αστυνομία έδρασε με τον γνώριμο τρόπο σαν ιδιωτική security της Eldorado και του Μπόμπολα. Χτυπώντας τους διαδηλωτές με σκοπό τον τραυματισμό και χρησιμοποιώντας χημικά και κρότους λάμψης, απέκλεισε τους αγωνιζόμενους κατοίκους, χιλιόμετρα μακριά από τις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός. Αποτέλεσμα της αναίτιας και σκληρής βίας, της κυβερνητικής καταστολής, ήταν 6 τραυματίες, οι περισσότεροι με τραύματα στο κεφάλι, μεταξύ των οποίων και το μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μ.Κ..

Το επαναλαμβανόμενο μοτίβο που ξεκίνησε από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και συνεχίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεργασία με τους τραμπουκισμούς σε αγωνιστές από την ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, δείχνει ξεκάθαρα την επιλογή της κυβέρνησης να στηρίξει με κάθε τρόπο τα συμφέροντα της εταιρείας σε βάρος των ατομικών και συλλογικών ελευθεριών, σε βάρος των δημοκρατικών δικαιωμάτων, ενάντια σε κάθε λογική υπεράσπιση των πιο βασικών ηθικών αρχών των αγωνιστών του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική.

Το κίνημα και οι άνθρωποι που παλεύουν μέσα από αυτό, έχουν αποδείξει ότι δεν τρομοκρατούνται από τέτοιες πρακτικές, δεν εκφοβίζονται από τις απειλές της κάθε κυβέρνησης. Στους δρόμους, στα βουνά και στα δικαστήρια δίνονται οι απαντήσεις απέναντι σε κάθε αντιδραστική και αντιλαϊκή πολιτική, απέναντι σε όλους αυτούς που χαρίζουν τον τόπο μας και τις ζωές μας. Ο αγώνας για τη γη και την ελευθερία θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη.

  • Καμία ανοχή στον κρατικό και παρακρατικό τραμπουκισμό
  • Να φύγει η Eldorado και να μην έρθει άλλη
  • Δικαίωση για τους αγωνιζόμενους κατοίκους