• Τρί, 28/05/2013 - 09:27
Ανακοίνωση μελών ΝΑΡ ΤΕ Βόρειας Αττικής

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

 

Κατά την διάρκεια της τελευταίας συνέλευσης αναφερθήκαμε μεταξύ άλλων  στα κριτήρια εκλογής αντιπροσώπων, τα οποία θα έπρεπε να είναι:

1.       Η συμμετοχή και η συνέπεια στην δράση της τοπικής στην γειτονιά η-και η συνδικαλιστική δράση και γενικότερα η στάση στο χώρο δουλειάς.

2.       Η αντιπροσωπευτικότητα των πολιτικών απόψεων – οργανώσεων με βάση την πολιτική γεωγραφία της κάθε τοπικής.

3.       Ο πολιτικός πολιτισμός του μη αποκλεισμού οργανώσεων στο βαθμό που η ομογενοποίηση των  πολιτικών  απόψεων δεν έχει προχωρήσει τόσο ώστε να μην τίθεται εξ αρχής τέτοιο θέμα.

4.       Οι κατά το δυνατόν συγκροτημένες πολιτικές απόψεις-θέσεις.

 

Στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν αποτυπώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο τα κριτήρια 1 και 3 , με αποτέλεσμα να μην εκλεγεί αντιπρόσωπος από το ΣΕΚ. Την ίδια στιγμή, είχαμε δύο φορές ισοψηφία για την τελευταία θέση, μεταξύ υποψηφίων του ΝΑΡ και της ΑΡΑΝ και ύστερα από κλήρωση εκλέχθηκε ο υποψήφιος της ΑΡΑΝ.

 

Για τον λόγο αυτό, αναλαμβάνοντας όλη την ευθύνη και όχι το μερίδιο που μας αναλογεί, (αφού κανένας άλλος δεν προτίθεται να το κάνει εξασφαλίζοντας πιθανά την πιο δίκαιη κατανομή),  παραιτούμαστε σαν ΝΑΡ του ενός από τους τρείς συντρόφους μας που εκλέχθηκαν, υπέρ του υποψήφιου ΣΕΚ, αποδεικνύοντας στην πράξη την ενότητα λόγων και έργων.

Γνωρίζουμε ότι με αυτόν τον τρόπο παραβιάζουμε κατάφωρα σε βάρος μας το κριτήριο της αντιπροσωπευτικότητας.

Θεωρούμε όμως αυτή τη στιγμή  πιο σημαντικό να συμβάλουμε στην πράξη στην δημιουργία της «ΑΝΤΑΡΣΥΑς των μελών».

Καλούμε να κρατηθούν μακριά από την συνδιάσκεψη μικροκομματικές σκοπιμότητες και ανταγωνισμοί μηχανισμών που έρχονται από το παρελθόν και δεν αντιστοιχούν στη νιότη της κοινής μας προσπάθειας.

 

Τα  μέλη του ΝΑΡ της τοπικής επιτροπής ΒΑ Αττικής