• Σάβ, 08/03/2014 - 12:49
Ανακοίνωση ΣΕΚ Νίκαιας
Προς τις τοπικές και κλαδικές επιτροπές ΑΝΤΑΡΣΥΑ
 
............................................................................................................................
Για την συγκρότηση αντικαπιταλιστικής δημοτικής κίνησης στη Νίκαια

Από την πρώτη συνέλευση της Τ.Ε ΑΝΤΑΡΣΥΑ Β' Πειραιά (2/2) που είχε προγραμματισμένο θέμα συζήτησης την παρέμβασή μας στις δημοτικές εκλογές, καταθέσαμε μία ολοκληρωμένη και επεξεργασμένη πρόταση σε σχέση με την αναγκαιότητα και τη δυνατότητα δημιουργίας σχήματος της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στην πόλη της Νίκαιας.

 
Συγκεκριμένα κάναμε την εκτίμηση ότι σε μία γειτονιά που έχουν δοθεί σημαντικές μάχες ενάντια στις επιθέσεις των μνημονίων, της κυβέρνησης και των Νεοναζί, στις οποίες η αντικαπιταλιστική αριστερά έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο, υπάρχει όχι μόνο η αναγκαιότητα αλλά και η δυνατότητα δημιουργίας αντικαπιταλιστικού σχήματος που θα παρέμβει και στο κίνημα και στις εκλογές. Βασικό κριτήριο για αυτή μας την εκτίμηση ήταν ο ρόλος που έπαιξε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί με την ΚΕΕΡΦΑ στην μάχη ενάντια στη δράση της Χρυσής Αυγής στην πόλη της Νίκαιας, που κατάφερε να συσπειρώσει γύρω από τον αντιφασιστικό αγώνα την τεράστια πλειοψηφία της πόλης, τα συνδικάτα, την αριστερά, τους μετανάστες και να μην επιτρέψει να μετατραπεί μία πόλη προσφυγιάς και αντίστασης σε πεδίο δράσης των ταγμάτων εφόδου.
 
Ενάντια σε αυτή την πρόταση τοποθετήθηκαν από την πρώτη στιγμή οι σ. της ΑΡΑΝ αλλά και του ΝΑΡ, υποτιμώντας τόσο την ανάγκη να εκφραστούν και πολιτικά οι αγώνες του κινήματος όσο και τη δουλειά που έχει γίνει από τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Νίκαια και στο μέτωπο του αντιφασισμού -αντιρατσισμού και στις παρεμβάσεις μας και τη σταθερή μας παρουσία στο απεργιακό κίνημα και σε όλα τα μέτωπα ενάντια στις επιθέσεις της κυβέρνησης.
 
Προχώρησαν μάλιστα μέσα στις δύο τελευταίες συνελεύσεις της Τ.Ε ΑΝΤΑΡΣΥΑ Β' Πειραιά σε χυδαίες και αντισυντροφικές επιθέσεις σε βάρος ανένταχτων συντρόφων, μελών του ΣΕΚ και προσωπικά σε βάρος της προτεινόμενης ως επικεφαλής, συντρόφισσας Κατερίνας Θωίδου. Μία συντρόφισσα που έχει πρωτοστατήσει στις μάχες του εργατικού κινήματος, έπαιξε κεντρικό ρόλο στην οργάνωση της αντιφασιστικής πάλης στην πόλη της Νίκαιας, ιδρυτικό μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Β' Πειραιά και επιπλέον διωκόμενη από τη Χρυσή Αυγή για την αρθρογραφία της στην εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη.
 
Σαν ΣΕΚ δεν είμαστε διατεθειμένοι να συναινέσουμε στην προσπάθεια των συντρόφων της ΑΡΑΝ και του ΝΑΡ να μπλοκάρουν τη δημιουργία αντικαπιταλιστικού σχήματος στην πόλη της Νίκαιας. Θεωρούμε ότι μία τέτοια πρωτοβουλία λογοδοτεί πρώτα απ' όλα στον κόσμο της αριστεράς, που μέσα από την κινηματική μας δράση τα προηγούμενα χρόνια είδε να γεννιέται η ελπίδα ότι η ενότητα του κινήματος είναι πολύ πιο δυνατή από την τρομοκρατία της κυβέρνησης και των Νεοναζί. Γι αυτό είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε. Καλούμε την Κυριακή 9 Μάρτη στις 11πμ στο δημαρχείο Νίκαιας, σε ιδρυτική συνέλευση αντικαπιταλιστικής δημοτικής κίνησης σε Νίκαια- Ρέντη.
 
ΣΕΚ Νίκαιας