• Πέμ, 27/08/2015 - 23:13
Απόφαση ΤΕ Ηλείας, 24/8

Σήμερα στις 24-08-2015 η οργάνωση της ‘’ΑΝΤΑΡΣΥΑ’’ Νομού Ηλείας αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

 

  1. Οι εξελίξεις το 2015 μετά τις εκλογές με την υποτιθέμενη ‘ αριστερή κυβέρνηση υπήρξαν καταιγιστικές.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  ψήφισε το τρίτο επαχθές μνημόνιο, με το οποίο κλιμακώνεται η επίθεση του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ με στόχο το ξεπέρασμα της κρίσης του καπιταλισμού σε βάρος των εργαζόμενων και του λαού.

Εμείς τονίζαμε  ότι απαιτείται ρήξη με τις κυρίαρχες οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις, με την Ευρωζώνη και την ΕΕ, που ευθύνονται για την κοινωνική καταστροφή την οποία βιώνει ο τόπος μας.

Μπροστά σ' αυτή την ανάγκη, η κυβέρνηση  έκανε πίσω.

 

2.   Σήμερα  απαιτείται περισσότερο από ποτέ  μία πλατιά μαζική συμμαχία που να μπορεί να διεκδικήσει και να εκφράσει τις ανάγκες και  απαιτήσεις, των εργαζομένων.

     Οι συμμαχίες για μας είναι στάση ζωής , είναι  καθήκον .

     Είναι  όμως  οι συμμαχίες που γεννιούνται και δοκιμάζονται καθημερινά μέσα στους αγώνες. Αποτέλεσμα είναι το πολιτικό τους δέσιμο. Οτιδήποτε άλλο γίνεται ιδιαίτερα  προεκλογικά δεν είναι πολιτική  συμμαχία  αλλά ‘’συγκόλληση’’ της τελευταίας στιγμής με θνησιγενή αποτελέσματα.

 

3.  Μετά τις εκλογές του 2015 η «Αριστερή Πλατφόρμα» δεν ακούστηκε να προβάλλει κάποιο βέτο στην συγκρότηση κυβέρνησης με το ακροδεξιό ΑΝΕΛ, ούτε και την επιλογή της στήριξης και εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας από το κόμμα της ΝΔ.  Ακόμη και τώρα  στην συνέντευξη των εκπροσώπων της ‘’ ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ’ δεν αναφέρθηκαν τίποτα για ΕΕ-ΕΥΡΩ-ΕΥΡΩΖΩΝΗ , βασικές θέσεις της δική μας πολιτικής.

     Η αντίθεση της «Αριστερής Πλατφόρμας» στο μνημονιακό κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δίνει διέξοδο στο κίνημα και τον κόσμο της Αριστεράς. Στην πράξη , αναμασά μια «αριστερή εκδοχή» της πολιτικής και ιδεολογίας που ευθύνεται για  το σημερινό κατάντημα του ΣΥΡΙΖΑ

     Με τον κόσμο όμως που θα στηρίζει και θα παλεύει μέσα από τις γραμμές της ‘’ ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ’’ θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι το επόμενο διάστημα και μετά τις εκλογές για αγώνες και σοβαρές πολιτικές μάχες για απόκρουση των δεινών που μας περιμένουν.

 

4.  Πιστεύουμε και θα παλέψουμε ώστε η ‘’ΑΝΤΑΡΣΥΑ’’ το επόμενο διάστημα δυνατά και ενωτικά να δώσει βροντερό παρών στις πολιτικές εξελίξεις.

     Τα οποιαδήποτε λάθη οργανωτικά και των  συμμαχιών θα κουβεντιαστούν στη  επόμενη συνδιάσκεψη. Οι συμπορεύσεις και η δράση μας δεν αρχίζουν και δεν τελειώνουν σ’ αυτές τις εκλογές. Η βιασύνη μας για εκλογικές συνεργασίες και καθόδους δεν συνάδει με την πολιτική μας ωριμότητα και τις πολιτικές αποφάσεις της 2ης Συνδιάσκεψης και θα μας δημιουργήσουν  μελλοντικά σοβαρά προβλήματα.

    Πολιτική βάση μιας τέτοιας μετωπικής συμπόρευσης είναι το αναγκαίο κι απαραίτητο σήμερα μεταβατικό αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα. Συγκεκριμένα: Η μονομερής κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων. Η άρνηση πληρωμής – διαγραφή του χρέους. Το διώξιμο της τρόικας και κάθε κηδεμόνα. Η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ αλλά και από το ΝΑΤΟ. Η εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των επιχειρήσεων

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχε προτείνει κοινή πολιτική παρέμβαση  για την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ.

Όχι λοιπόν  σε οποιαδήποτε  εκλογική συνεργασία και συμπόρευση αυτή την χρονική στιγμή.

 

ΠΥΡΓΟΣ  24/08/2015


Related Posts