• Παρ, 07/07/2017 - 22:23
Απόφαση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηλείας, 5/7

      Στις 05/07/2017 τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν. Ηλείας σε απαρτία συνήλθαν, συζήτησαν σχετικά με το Π.Σ.Ο της 18/6, και πήραν τις παρακάτω αποφάσεις.

  << Δυστυχώς το Π.Σ.Ο δεν κατόρθωσε να καταλήξει σε τελική απόφαση.>>

      Σωστά τονίζονται στην εισήγηση της Κ.Σ.Ε ότι η  διεθνής κατάσταση οξύνεται επικίνδυνα καθώς και  η πολιτική αστάθεια και η κρίση της ΕΕ.

     Επίσης ότι η ψήφιση και εντατική προώθηση του 4ου Μνημονίου διαρκείας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, φέρνει μια νέα καταιγιστική επιδρομή, χωρίς τέλος και έλεος, ενάντια στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

   Απαιτείται λοιπόν να ανέβει το επίπεδο των εργατικών λαϊκών αγώνων για την ανατροπή της επίθεσης και της κυβέρνησης, με ανεξάρτητο κέντρο αγώνων, σε διαχωρισμό και ανεξαρτησία από τον κρατικό - κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό. Να συντρίψουμε και τα τελευταία υπολείμματα των επιζήμιων αυταπατών, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ή είναι ακόμα αριστερό κόμμα.

    Αλλά και το πως θα συμβάλλουμε «σ’ ένα κοινό πολιτικό βηματισμό, την κοινή δράση, τον διάλογο και την πολιτική συνεργασία των αντικαπιταλιστικών, αντιιμπεριαλιστικών, αντι-ΕΕ δυνάμεων και των δυνάμεων της ανατροπής. » όπως λέει η εισήγηση.

    Πως θα πείσουμε όμως φίλους και συναγωνιστές για την υπεροχή των απόψεων μας και της δράσης μας, όταν δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε τελική απόφαση ;

     Σεβόμαστε όλες τις ανησυχίες και προτάσεις των σ. του  ΠΣΟ αλλά πιστεύουμε ότι δεν ήταν αυτές  οι ίδιες  οι προτάσεις αιτία για  να μην μπορέσει να υπάρξει τελική απόφαση.

     Κύριο ερώτημα για μας σύντροφοι, είναι πως θα συμβάλλουμε να  αποκρουστούν τα σχέδια της Κυβέρνησης και της κυρίαρχης αστικής τάξης. Και μόνο με ένα πλατύ εργατολαϊκό κίνημα και μέτωπο αντίστασης - ρήξης - ανατροπής, με σαφές αντικυβερνητικό - αντιμνημονιακό - αντιϊμπεριαλιστικό - αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο, υπάρχει ελπίδα νίκης των αγώνων, φιλολαϊκής - ανατρεπτικής διεξόδου, συνολικής αντικαπιταλιστικής ανατροπής, επαναστατικής και κομμουνιστικής προοπτικής.

      Νομίζουμε ότι κάποιες φορές αναλωνόμαστε σε ζητήματα που  αναδεικνύουν  το μεγάλο κενό, την  έλλειψη αλλά και η δυνατότητα σύγχρονης και μαζικής Αντικαπιταλιστικής - Επαναστατικής - Κομμουνιστικής Αριστεράς.

     Δεν είναι καιρός για παιχνίδια  ‘πλειοψηφίας’ και ‘μειοψηφίας’ αλλά για συντροφικότητα και κοινή δράση όλων των δυνάμεων μας.

     Σ’ αυτές τις συγκυρίες  αποκτά άμεση προτεραιότητα  η μετωπική πολιτική πρόταση της  ΑΝΤΑΡΣΥΑ  που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε  ότι δεν είναι πρόταση εκλογικής συνεργασίας με το ΚΚΕ και τη ΛΑΕ.

   

ΠΥΡΓΟΣ 05/07/2017


Related Posts