• Πέμ, 28/02/2019 - 22:45
Ανακοίνωση Μετάβασης για τις διώξεις αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών

ΑΝΑΚΟΙNΩΣΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ καταγγέλλει τις απαράδεκτες αστυνομικές και δικαστικές μεθοδεύσεις που ενορχηστρώνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον αγωνιστών της αριστεράς και του κινήματος. Στελέχη της ΛΑΕ αλλά και γενικότερα στελέχη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών καλούνται στη ΓΑΔΑ και απειλούνται με ποινικές διώξεις με την κατηγορία ότι εμπόδισαν την αρπαγή από τις τράπεζες και τα άλλα αρπακτικά των περιουσιακών στοιχείων δανειοληπτών. Χαρακτηριστική περίπτωση η χθεσινή προσαγωγή αγωνιστή στην Νίκαια επειδή βιντεοσκοπούσε την προσπάθεια έξωσης κατοίκου της περιοχής από το μικρό του εργαστήριο έπειτα από πλειστηριασμό.

Είναι προφανές πως η εκπλήρωση των συμφωνηθέντων της κυβέρνησης με τους θεσμούς περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας αλλά και την αρπαγή των περιουσιακών στοιχείων των πιο αδύναμων στρωμάτων. Μια τέτοια πολιτική απαιτεί την καταστολή και τον εκφοβισμό κάθε φωνής αντίστασης.
Η καταδίκη τέτοιων πρακτικών πρέπει να είναι ομόθυμη και κυρίως να μην περιοριστεί στα λόγια. Η καλύτερη απάντηση είναι ο συντονισμένος, κοινός αγώνας όλων των μαχόμενων δυνάμεων για την ανατροπή των σχεδίων της κυβέρνησης του κεφαλαίου.
Αλληλεγγύη σε κάθε αγωνιστή/τρια που διώκεται – Ενίσχυση των αγώνων η απάντησή μας

ΜΕΤΑΒΑΣΗ