• Τρί, 21/05/2019 - 15:50
Ανακοίνωση ΝΑΡ Θεσσαλονίκης για τις εκλογές

 • ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στις ευρωεκλογές
 • Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας
 • Η Πόλη Ανάποδα–Δύναμη Ανατροπής-Εκλογική Συνεργασία στο Δήμο Θεσσαλονίκης
 • Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής στο Δήμο Θέρμης
 • Ανυπακοή στις γειτονιές στο Δήμο Αμπελοκήπων/Μενεμένης
 • Η Πόλη Αλλιώς στο Δήμο Νεάπολης/Συκεών

Ο καθημερινός αγώνας για επιβίωση διαψεύδει τα κυβερνητικά παραμύθια για «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια, την επίθεση στα δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων και του λαού που εγκαινίασε πριν 9 χρόνια ο Γ. Παπανδρέου από το Καστελόριζο. Από τότε τσακίστηκαν κατακτήσεις, διαλύθηκαν κοινωνικές υπηρεσίες, ξεπουλήθηκε ο δημόσιος και φυσικός πλούτος. Αυτή την πολιτική υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ, στα χνάρια των προηγούμενων χρεοκοπημένων κυβερνήσεων. Σε αυτή την πολιτική συναινούν ο Τζιτζικώστας, ο Μπουτάρης, οι δήμαρχοι των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Ό,τι σώθηκε το χρωστάει στη λαϊκή κινητοποίηση και τους εργατικούς αγώνες. Σήμερα που είναι ξεκάθαρη η χρεοκοπία των μνημονίων που πήγαν το χρέος από το 120% του ΑΕΠ το 2009 στο 180%, αλλά και η χρεοκοπία του ΣΥΡΙΖΑ που έχει κάνει σημαίες της Προοδευτικής Συμμαχίας τους «κηπουρούς» του Παπανδρέου και τα ρετάλια των ΝΔ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ, είναι ώρα για μια αποφάσεις ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής. Να μην κάνουμε ήττα των εργατικών και κοινωνικών αγώνων την ενσωμάτωση του ΣΥΡΙΖΑ, τη μετατροπή του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του 2015 σε ΝΑΙ μέσα σε μία νύχτα. Η ελπίδα για μια αξιοβίωτη ζωή χάνεται στην εναλλαγή κυβερνήσεων που δίνουν όρκο πίστης στην ΕΕ, στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ και τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ, στα κέρδη για τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις.

Το πραγματικό δίλημμα για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους φτωχούς και τη νεολαία είναι: θα αποδεχτούμε τη βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής για πάντα, μέχρι το 2060 και βλέπουμε, όπως υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και δέχονται ΝΔ-ΚΙΝΑΛ-Ποτάμι-Λεβέντης; Ή θα αγωνιστούμε με ένα αναγεννημένο εργατικό λαϊκό κίνημα, με στήριγμα μια μαχόμενη Αριστερά, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να ξηλωθούν οι μνημονιακές ρυθμίσεις, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και του μαύρου μετώπου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ;

Για το ΝΑΡ και νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα στις φετινές εκλογές αλλά και σε όλες τις μάχες που δίνουμε καθημερινά. Έτσι μιλάει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που μπαίνει ελπιδοφόρα στη μάχη των ευρωεκλογών και επιδιώκει παντού μια πλατιά συσπείρωση δυνάμεων. Είναι κάθε μέρα όλο και πιο αναγκαίο να δώσουμε τη μάχη για τα σύγχρονα εργατικά, μορφωτικά και δημοκρατικά δικαιώματα που έχουμε ανάγκη!

 Επείγει η ανασυγκρότηση του λαϊκού κινήματος και η πάλη του για ρωγμές, φραγμούς και ανατροπές στην πολύπλευρη επίθεση του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνικής πλειοψηφίας. Για κατακτήσεις που οδηγούν σε μια αξιοπρεπή ζωή. Για επαναστατική αλλαγή που θα δώσει την εξουσία και τον πλούτο σε αυτούς που τον παράγουν. Κρίσιμη είναι σε τη μάχη η ενίσχυση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που αδιαπραγμάτευτα παλεύει εδώ και μια δεκαετία για:

 • Τη ρήξη και την αποδέσμευση από την ΕΕ και την ευρωζώνη. Δεν υπάρχει καμία θετική προοπτική για την κοινωνική πλειοψηφία στα δεσμά της ΕΕ, που με κάθε οδηγία της χτυπάει όλο και περισσότερο τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα. Η ΕΕ που δίνει τα χέρια με φασιστικές κυβερνήσεις όπως αυτή της Ουκρανίας, είναι μαζί με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και τους ανταγωνιστές τους μια ιμπεριαλιστική απειλή για την ειρήνη, τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των λαών. Η ΕΕ δεν αλλάζει, είναι φτιαγμένη για να εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα!
 • Καμία πληρωμή του ληστρικού χρέους. Το χρέος δεν είναι του λαού, είναι των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, που με νομοθετικές ρυθμίσεις έχει φορτωθεί στις πλάτες των εργαζόμενων με υπέρογκες φορολογίες. Τα λεφτά που πηγαίνουν για να σωθούν οι τράπεζες, να δοθούν για τις ανάγκες μας, σε παιδεία , υγεία κλπ.
 • Να καταργηθούν τα τρία μνημόνια και οι 700 εφαρμοστικοί νόμοι που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και τα εξαρτήματά τους. Να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Να μην μπορέσει να στεριώσει καμία κυβέρνηση που προωθεί τις σκληρές αστικές αναδιαρθρώσεις.
 • Να ανατραπεί το αντιδραστικό καθεστώς του φορομπηχτικού, επιχειρηματικού, αντιδημοκρατικού τοπικού κράτους σε δήμους και περιφέρειες, οι νόμοι Καλλικράτης και Κλεισθένης.
 • Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους, μόνιμη και με δικαιώματα. Να ζούμε από μισθό, σύνταξη, επίδομα ανεργία. Κανείς άνεργος χωρίς επίδομα. Ασφάλιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σύνταξη για όλους. Όχι στην ελαστική, απλήρωτη, μαύρη εργασία. Ελεύθερος συνδικαλισμός – συλλογικές συμβάσεις.
 • Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, και να πάρουμε πίσω ό,τι έχει ξεπουληθεί στα χρόνια της κρίσης. Να σταματήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, να χάσει πλούτο το μεγάλο κεφάλαιο και όχι οι εργαζόμενοι. Να διαγραφεί το ιδιωτικό χρέος των λαϊκών φτωχών ανθρώπων.
 • Αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, να παλέψουμε ώστε να διαλυθεί αυτήν η ιμπεριαλιστική μηχανή πολέμου. Καμία συμμετοχή στα πολεμικά τους σχέδια. Όχι στη συμφωνία των Πρεσπών που μετατρέπει τα Βαλκάνια σε τσιφλίκι του ΝΑΤΟ, με τα οδυνηρά αποτελέσματα που μπορεί να έχει αυτό για τους λαούς. Η προοπτική της ειρήνης και της ευημερίας στην περιοχή δεν προωθείται με εκβιασμούς  από τα πάνω, από τους ιμπεριαλιστές και τις άρχουσες τάξεις, όπως και την ελληνική. Χτίζεται στους κοινούς αγώνες ενάντια σε ΕΕ, ΝΑΤΟ και καπιταλιστές. Σε αυτή την διεθνιστική, ταξική  και αντιιμπεριαλιστική προοπτική μπορούν πράγματι να ενωθούν οι λαοί.
 • Όχι στον εθνικισμό, το φασισμό, το ρατσισμό. Η εγκληματική συμμορία της ΧΑ, ο Βελόπουλος, οι ακροδεξιοί φωνάζουν κάλπικα για την πατρίδα, είναι οι υποστηρικτές του ξεπουλήματος των πάντων στους «επενδυτές», υποστηρίζουν τις τράπεζες και την εργοδοσία. Η «δουλειά Έλληνες» που τάζουν είναι δουλειά μέχρι τα μεσάνυχτα, όπως ψήφισε η ΧΑ για τη Χαλκιδική μαζί με τη ΝΔ στην περιφέρεια. Δε λένε κουβέντα για ανατροπή της μνημονιακής φτώχειας, αλλά καλούν ανθρωποφαγία για το ποιος θα αντέξει. Προπαγανδίζουν τον εμφύλιο των φτωχών, στοχοποιούν πρόσφυγες και μετανάστες για να μην ενωθούν μαζί οι εργαζόμενοι και περιθωριοποιημένοι από την αντιλαϊκή πολιτική ενάντια στην οικονομική ολιγαρχία. Να μην τους αφήσουμε με αφορμή το Μακεδονικό να ξαναβγούν από τις τρύπες τους, ενώ στηρίζουν το ΝΑΤΟ που επιβάλλει τη Συμφωνία των Πρεσπών για την οποία δε λένε κουβέντα για τα προνόμια που δίνει στην ελληνική άρχουσα τάξη, το οικονομικό προβάδισμα και τον κρίσιμο ρόλο στα στρατιωτικά θέματα της Β. Μακεδονίας.

Σε αυτή τη βάση το ΝΑΡ και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, καλούμε το λαό και τη νεολαία να μην πέσουν στο ψεύτικο δίλλημα του διπόλου ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, αλλά να γυρίσουν την πλάτη σε κάθε εκφραστή αυτής της πολιτικής. Να μην ψηφίσουν αλλά και να μην αγωνίζονται με τη λογική του μικρότερου κακού. Να στηρίξουν την αντικαπιταλιστική αριστερά και όχι την αριστερά της ήττας και του «ρεαλισμού»! Να ενισχύσουν μια λαϊκή, αριστερή αντιπολίτευση, στις κάλπες αλλά και κάθε μέρα να κάνουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Στις 26 Μάη ψηφίζουμε:

 • ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στις ευρωεκλογές!
 • Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας!
 • Η Πόλη Ανάποδα–Δύναμη Ανατροπής-Εκλογική Συνεργασία στο Δήμο Θεσσαλονίκης!
 • Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής στο Δήμο Θέρμης!
 • Ανυπακοή στις γειτονιές στο Δήμο Αμπελοκήπων/Μενεμένης!
 • Η Πόλη Αλλιώς στο Δήμο Νεάπολης/Συκεών!

ΝΑΡ και νεολαία για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση Θεσσαλονίκης

οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ