• Τετ, 26/02/2020 - 15:25
ΟΚΔΕ Σπάρτακος : Όχι στον ρατσισμό, κρατικό ή «από τα κάτω»

Όχι στον ρατσισμό, κρατικό ή «από τα κάτω»

 

Τα γεγονότα στη Λέσβο και τη Χίο δείχνουν το που οδηγεί η ρατσιστική αντιμεταναστευτική πολιτική και προπαγάνδα.

Από τη μια πλευρά, μια κυβέρνηση ΝΔ που συνεχίζει την εγκληματική πολιτική των στρατοπέδων συγκέντρωσης που υπηρέτησε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σε συμπαιγνία με την ΕΕ και τη FRONTEX. Οι φάλαγγες των ΜΑΤ αποβιβάστηκαν εν είδει στρατού κατοχής για να επιβάλουν τη δημιουργία ενός νέου στρατοπέδου, πολύ χειρότερου από της Μόριας και του Καρά Τεπέ, γιατί θα είναι κλειστό, μια πραγματική φυλακή για πρόσφυγες και μετανάστες.

Από την άλλη πλευρά, ρατσιστές και οργανωμένοι φασίστες, που ζητούν να φύγουν όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες από τη χώρα και να κλείσουν ακόμα πιο ασφυκτικά τα σύνορα. Με τις πλάτες της αντιδραστικής διοίκησης της περιφέρειας, του ΣΥΡΙΖΑ που υποδαυλίζει αναίσχυντα τον ρατσισμό, ακόμα και του ΚΚΕ, που μέσω των διοικήσεων των εργατικών κέντρων, καλεί σε κινητοποιήσεις που, με το φύλλο συκής μιας κούφιας αντιιμπεριαλιστικής φρασεολογίας, κλείνουν το μάτι στο ρατσιστικό αίτημα να φύγουν οι πρόσφυγες και μετανάστες.

Καταγγέλλουμε τις αντιμεταναστευτικές εκστρατείες της κυβέρνησης και τη ρατσιστική υστερία. Δεν διαδηλώνουμε δίπλα-δίπλα με φασίστες και ρατσιστές. Για τους κατοίκους των νησιών που θέλουν να κινητοποιηθούν από δικαιολογημένη οργή για τη βάρβαρη μεταχείριση των μεταναστών, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την κρατική βία υπάρχει άλλος δρόμος, ανεξάρτητος, σε σύγκρουση με τον ρατσισμό. Ο δρόμος της πρόσφατης αντιρατσιστικής και αντιφασιστικής διαδήλωσης στη Λέσβο, ο δρόμος των παιδιών του ΓΕΛ Μανταμάδου που δεν θέλουν φυλακές για τους πρόσφυγες. Ο δρόμος της αλληλεγγύης, του κοινού αγώνα ντόπιων και μεταναστών εργαζομένων.

Για να καταργηθεί κάθε στρατόπεδο συγκέντρωσης, «ανοιχτό» ή κλειστό. Για να ανοίξουν τα σύνορα στα ταξικά μας αδέρφια, τους μετανάστες και τις μετανάστριες. Για το δικαίωμα στη μετανάστευση. Για τη συναδέλφωση όλων των εργαζομένων και των καταπιεσμένων, από κάθε εθνικότητα και φυλή, ενάντια στον κοινό εχθρό, τους καπιταλιστές και το κράτος τους.

 

ΟΚΔΕ-Σπάρτακος