• Παρ, 11/09/2020 - 23:43
Ανακοίνωση του ΣΕΚ: Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη στη 1 μμ στο Σύνταγμα
 
Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες
 
• Άσυλο και στέγη σε όλους
• Να κλείσουν όλα τα κολαστήρια σαν τη Μόρια
• Αντίσταση στην κυβέρνηση του ρατσισμού, της φτώχειας και της πολεμοκαπηλείας
 
Η πυρκαγιά στη Μόρια είναι μια τραγωδία που ήρθε με μαθηματική ακρίβεια μέσα από τη ρατσιστική πολιτική που στοχοποιεί τους πρόσφυγες. Χιλιάδες γυναικόπαιδα έτρεχαν να σωθούν από τις φλόγες και η μόνη φροντίδα της κυβέρνησης του Μητσοτάκη ήταν και είναι να στείλει περισσότερα ΜΑΤ για να τους φράξει το δρόμο.
 
Αυτή είναι η συνέχεια της πολιτικής που υψώνει φράχτες στον Έβρο και βάζει το λιμενικό να κάνει επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, αρνείται το άσυλο και μαντρώνει σε άθλιες συνθήκες όσους ξεφύγουν από τα μπλόκα των συνόρων, κυνηγάει τους αλληλέγγυους και μετατρέπει τα «Κέντρα Υποδοχής»-παραγκουπόλεις σε παγίδες θανάτου με τον κορονοϊό και τώρα με τις φλόγες.
 
Είναι η πολιτική της Ευρώπης φρούριο, η κοινή πολιτική του Μητσοτάκη και του Ερντογάν που απειλούν να μας οδηγήσουν σε πόλεμο για τις εξορύξεις φυσικού αέριου στις ΑΟΖ αλλά συνεργάζονται ΄κατά των προσφύγων στα πλαίσια της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.
 
Τέτοιες ρατσιστικές θηριωδίες πάνε χέρι-χέρι με την πολιτική που αφήνει εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους χωρίς μεροκάματο ενώ σκορπίζει εκατομμύρια για επιδοτήσεις στα αφεντικά. Είναι η άλλη όψη της πολιτικής που κόβει από τις συντάξεις για να αυξήσει τις δαπάνες για φρεγάτες και μαχητικά αεροπλάνα Ραφάλ ή F35. 
 
Είναι το ίδιο έγκλημα που αφήνει τα Νοσοκομεία χωρίς το αναγκαίο προσωπικό μέσα στην πανδημία και στέλνει τα παιδιά και τους δασκάλους τους στα Σχολεία να στριμώχνονται αντί να εξασφαλίσει περισσότερες αίθουσες και περισσότερες καθαρίστριες.
 
ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ
 
Στα συλλαλητήρια των εργατών της τέχνης, στην απεργία των εργαζόμενων στα νοσοκομεία, στην πανεργατική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη που πολιορκεί τον Μητσοτάκη στο Βελίδειο, στα σχολεία, στους δήμους, παντού συνδέουμε τα εργατικά αιτήματα με την απαίτηση για άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, για να καταργηθούν οι «δομές κράτησης», να ανοίξουν τα σύνορα για να είναι οι πρόσφυγες καλοδεχούμενοι και εδώ και σε όλη την Ευρώπη.
 
Η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες είναι δύναμη για τον αντιφασιστικό αγώνα, για να μην πέσουν στα μαλακά οι δολοφόνοι ναζιστές της Χρυσής Αυγής χάρη στις πλάτες που τους κάνει μια κυβέρνηση που χρησιμοποιεί ξανά «αγανακτισμένους» παρακρατικούς για να κυνηγάνε πρόσφυγες στη Βικτώρια, στον Έβρο, στα νησιά. Ενωμένοι μπορούμε να ξηλώσουμε την κυβέρνηση που υπηρετεί αυτό το βάρβαρο σύστημα. 
 
Όλοι στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους πρόσφυγες το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη στη 1 μμ στο Σύνταγμα
 
Πάρτε μέρος στις τοπικές εκδηλώσεις και εξορμήσεις της ΚΕΕΡΦΑ
 
ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ