• Δευ, 29/03/2021 - 10:38
Συνεδρίαση της ολομέλειας των ΤΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας, 14/3

Δελτίο Τύπου Πάτρα 14/03/2021

 

Συνεδρίαση της ολομέλειας των ΤΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας

 

Την Κυριακή 7 Μάρτη πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης , ολομελειακή συνεδρίαση των Τοπικών Επιτροπών της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Πάτρας . Δεκάδες αγωνιστές της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α έθεσαν ως κοινή συνισταμένη της συζήτησης τους και ως στόχο να σηκώσουν το γάντι απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης- κεφαλαίου ανταποκρινόμενοι στα σύγχρονα καθήκοντα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στη μάχη για υγεία – μόρφωση – ζωή –δουλεία – ελευθερίες .

 

Με την πανδημία του κορονοϊού να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο και τη διπλή κρίση , τόσο υγειονομική όσο και οικονομική να δρα σαν καταλύτης δημιουργώντας ένα εκρηκτικό κλίμα διεθνώς , οι δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και ευρύτερα το λαϊκό εργατικό κίνημα είναι αναγκαίο να αντιπαρατεθούν:

 

Τόσο με τα ιδιοτελή συμφέροντα της αστικής τάξης που ιεραρχεί την όσο το δυνατόν απρόσκοπτη κερδοφορία εν μέσω πανδημίας αφήνοντας το ΕΣΥ ανοχύρωτο και επιστρατεύοντας ένα βαθιά ταξικό και αντιλαϊκό lockdown που αδυνατεί να περιορίσει την εξάπλωση του ιού ενώ ταυτόχρονα επιφέρει ολέθριες συνέπειες για τον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία.

 

Όσο και με το σύνολο των στρατηγικών αναδιαρθρώσεων που προωθούνται «μέσα στη νύχτα της πανδημίας» και επιδιώκουν να διαμορφώσουν μια νέα στροφή στην εργοδοτική ασυδοσία , την ελαστικοποίηση όρων και ωραρίων , την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, να διαμορφώσουν ένα νέο εκπαιδευτικό χάρτη με πόρτες ορθάνοιχτες για την καπιταλιστική κερδοφορία αλλά ερμητικά κλειστές για την ταξικά πληττόμενη νεολαία , μια νέα «κανονικότητα» περιστολής των δημοκρατικών ελευθεριών και του δικαιώματος στον αγώνα.

Οι δυνάμεις της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α πανελλαδικά κατόρθωσαν να παίξουν σημαντικό ρόλο στις περισσότερες από τις κρίσιμες μάχες του προηγούμενου διαστήματος και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Στηρίζοντας αλλά προωθώντας πρωτοβουλίες μαζικής αγωνιστικής συσπείρωσης στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, εκεί που ζει και αναπνέει η νεολαία.

Καλώντας ταυτόχρονα σε συστράτευση τις μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς και του κινήματος για την κλιμάκωση του μαζικού και οργανωμένου αγώνα για ψωμί, παιδεία, υγεία, ελευθερίες.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν και οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας με αναβαθμισμένες κινηματικές και πολιτικές πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα.

Με μαζικό κίνημα ανατροπής να ανατρέψουμε την άθλια πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ. Με καταλύτη τη συσπείρωση πολιτικών δυνάμεων, αγωνιστών/τριών και ένα συνεκτικό αντικαπιταλιστικό πολιτικό μέτωπο μάχηςνα ανοίξουμε το δρόμο για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης, για να ανθίσει μια νέα σύγχρονα κομμουνιστική προοπτική.

 

Θεωρούμε αναγκαία την επανεκκίνηση της συζήτησης στο εσωτερικό των ΤΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για να εξοπλιστεί το δυναμικό του μετώπου μπροστά στις κρίσιμες μάχες της επόμενης περιόδου. Για αυτό το λόγο ζητάμε την άμεση συνεδρίαση του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για τη διαμόρφωση μιας αναβαθμισμένης πρότασης αγώνα και συσπείρωσης δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής, ανατρεπτικής και αντιιμπεριαλιστικής αριστεράς.

 

 


Related Posts